Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši radnici MA: Tačni navodi Kneževića da je država oštećena 11,2 miliona, šteti dodati iznos o zakupu motora od ToMontenegra

Saopštili su da cijene pokušaj jednog od lidera DF-a da aktuelizuje ovaj slučaj

Bivši radnici Montenegro Arlines-a (MA) saopštili su da su tačni navodi jednog od lidera DF-a Milana Kneževića da je raskidom ugovora MA, odnosno Država oštećena za 11,2 miliona i da su pretplaćeni avioni koje je kupila Vlada Zdravka Krivokapića, ali bi se, ističu, ukupnoj šteti morao dodati iznos o zakupu motora od strane ToMontenegra u periodu dužem od godinu dana.

“Kao prvo želimo da podsjetimo javnost i gospodina Kneževića, kako je MA u stečaju 28.02.2022. godine, predao krivičnu prijavu SDT-u protiv članova bivšeg menadžmenta MA Nikole Vukelića i Ivana Petrovića, kao i protiv NN lica iz MKI, zbog štete koju su počinili prema MA raskidom ugovora sa Gecas-om iznajmljivanjem pomenutih aviona. Tačni su navodi g. Kneževića da je raskidom ugovora MA odnosno Država oštećena za 11,2 miliona i da su pretplaćeni avioni koje je kupila Vlada Zdravka Krivokapića, ali bi se ukupnoj šteti morao dodati iznos o zakupu motora od strane ToMontenegra u periodu dužem od godinu dana”, naveli su u saopštenju.

Ipak, bivši radnici MA u jednom nisu saglasni sa Kneževićem.

“Jedino se nećemo složiti sa Kneževićem o revitalizaciji uloge onoga koji je potpisao raskid ugovora tj. Nikole Vukelića čija je uloga bila kao v.d izvršnog direktora, da čuva i štiti imovinu MA prema Statutu Društva i Zakonu. Zato ne treba da brine o Nikoli Vukeliću, obzirom da mu je za vrijeme rada u MA isplaćeno više od milion eura a sadašnja plata u ToMontenegro iznosi oko 7.000 eura mjesečno, pa je u mogućnosti da angažuje kvalitetne advokate i eventualno dokaže svoju nevinost”, kazali su bivši radnici.

Saopštili su da cijene pokušaj jednog od lidera DF-a da aktuelizuje ovaj slučaj.

“Na kraju cijenimo pokušaj Kneževića da aktuelizuje pomenuti slučaj, dokumentaciju koju posjeduje proslijedi SDT-u kao što je uradio MA u stečaju jer je, bivšim radnicima MA stalo da se utvrdi istina, procesuiraju odgovorni za ogromnu štetu, pronađu dva motora koja je zagubila Vlada Zdravka Krivokapića, a pozivamo ga da ne dozvoli da sve padne u zaborav i ispadne da su bivši radnici MA kolaterala”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Djuro Vučinic
03.11.2022-07:20 07:20

Glavni krivac za ovakav neprom
išljen odnos prema MA je bivsi ministar Bojanić. Ako ikad u CG budu stvari vraćene u normalu,mislim na odgovorno odlučivanje,bivši min Bojanić bi trebao na sud i višegodišnju robiju