Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Belgijski investitori zainteresovani za resurse koje Crna Gora posjeduje

Ocijenjeno na današnjem sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića sa budućim ambasadorom naše države u Belgiji Ivanom Lekovićem

Belgijski investitori su zainteresovani za resurse koje Crna Gora posjeduje i koje treba valorizovati u narednom periodu, što može biti dobar osnov za dalje jačanje i unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje, ocijenjeno je na današnjem sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića sa budućim ambasadorom naše države u Belgiji Ivanom Lekovićem.

Kako je saopšteno iz CBCG, sastanak je organizovan u cilju priprema Lekovića za stupanje na dužnost ambasadora, a sagovornici su razgovarali o mogućnostima za produbljivanje ekonomske saradnje Crne Gore i Kraljevine Belgije.

“Žugić je istakao da je ekonomska saradnja Crne Gore i Kraljevine Belgije u stalnom rastu, ne samo u oblasti robne razmjene, nego i u oblasti investicija, te da je posebno značajan stalni rast razmjene u oblasti usluga gdje Crna Gora bilježi suficit”, navode u Centralnoj banci.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima potencijal za dalji razvoj i proširenje ekonomske saradnje sa Belgijom, posebno u oblasti investicija.

Guverner je u osvrtu na aktivnosti Centralne banke Crne Gore ukazao da ona, kao članica Belgijsko-holandske konstituence, ima blisku i razvijenu saradnju sa Narodnom bankom Belgije, kako na međunarodnom tako i na evropskom nivou.

“Pored ekspertskih posjeta, seminara i radionica, saradnja sa Narodnom bankom Belgije se ogleda i u posebnim studijskim posjetama koje se, u cilju jačanja institucionalnih kapaciteta, dizajniraju na osnovu specifičnih potreba i prioriteta Centralne banke”, naglasili su u CBCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve