Crna Fora ne pomaže i ne podstiče razvoj malih i srednjih preduzeća i trebalo bi a slijedi komparativna iskustva iz naprednih evropskih zemalja, kao što je Švajcarska, ocijenjeno je na sastanku predstavnika firme Erbo Grupa sa predsjednikom Demokrata Aleksom Bečićem i predsjednikom Crnogorske Vladimirom Pavićevićem.

Delegacija Demokratske Crne Gore i Crnogorske boravila je u radnoj posjeti Švajcarskoj, gdje je razgovarala sa Albertom Blaserom, predsjednikom Borda direktora Erbo Grupe.

“Bez jačanja preduzetničkog duha i pravne države nema ekonomskog rasta i ova dragocjena evropska prviredna iskustva najbolja su potvrda i našeg opredjeljenja da se u Crnoj Gori izgradi i primijeni model socijalno-tržišne privrede koji je i Evropu nakon Drugog svjetskog rata ekonomski preporodio i osigurao trajan ekonomski rast. Bez socijalno-tržišne privrede nema sistema koji stvara blagostanje za sve”, zaključeno je na sastanku.

Erbo grupa je 1999. godine, u svojoj četvrtoj generaciji, počela da širi svoj biznis na područje cijele Evrope otvaranjem kompanije i u Austriji.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve