Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bankrot Thomas Cook-a: Za goste u Crnoj Gori biće ispoštovani ugovoreni aranžmani

Za sve goste koji trenutno borave u Crnoj Gori posredstvom turoperatora Thomas Cook biće ispoštovani ugovoreni aranžmani, a po njihovom završetku biće obezbijeđeni transferi od hotela do aerodroma i destinacija sa kojih dolaze, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije

Za sve goste koji trenutno borave u Crnoj Gori posredstvom turoperatora Thomas Cook biće ispoštovani ugovoreni aranžmani, a po njihovom završetku biće obezbijeđeni transferi od hotela do aerodroma i destinacija sa kojih dolaze, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Avion kompanije Tomas Kuk/Reuters

Povodom informacije koja je danas odjeknula u svjetskim medijima da je najstariji svjetski turoperator Thomas Cook bankrotirao, Nacionalna turistička organizacija ističe da, prema informacijama dobijenih od hotelijera u Crnoj Gori, bankrot se odnosi na ogranak ove kompanije za tržište Velike Britanije Thomas Cook UK, sa kojim crnogorska turistička privreda nije imala sklopljene ugovore, tako da u Crnoj Gori nema gostiju koji su došli posredstvom ovog turoperatora.

“Saradnja crnogorske hotelske privrede sa turoperatorom Thomas Cook podrazumijeva ugovore sa ograncima Thomas Cook Continental (Njemačka, Austrija, Francuska, Holandija, Belgija i Poljska) i Thomas Cook Sjeverna Evropa (Švedska, Danska, Finska i Norveška) koji su najavili nastavak saradnje”, objašnjavaju u NTO-u.

Dalje navode da je posredstvom ovih ogranaka turoperatora Thomas Cook, ove godine u Crnu Goru sa navedenih tržišta došlo oko 20.000 turista, što je na nivou prethodnih godina.

“Najveći broj gostiju boravi u hotelima Ville Oliva u Petrovcu i Tara u Bečićima, dok jedan broj boravi i u hotelima HG Montenegro Stars, Budvanska Rivijera, Iberostar, Avala. Za sve goste koji trenutno borave u Crnoj Gori posredsvom turoperatora Thomas Cook biće ispoštovani ugovoreni aranžmani, a po završetku istih i obezbijeđeni transferi od hotela do aerodroma i destinacija sa kojih dolaze”, ističu u NTO-u.

Kada je riječ o tržištu Velike Britanije, najveći broj turističkih dolazaka u Crnu Goru ostvaruje se preko turoperatora TUI UK, Saga i Balkan Holidays.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve