Iz CKB i Podgoričke banke upozorili su svoje klijente da ne otvaraju maliciozan e-mail sa instrukcijama za aktivaciju naloga, promjenu lozinke ili ažuriranje korisničkih podataka, jer se radi o hakerskoj aktivnosti.

foto ckb.me

Zbog porasta hakerskih aktivnosti od početka pandemije virusa korona, kojima su meta dominantno korisnici digitalnih usluga, Crnogorska komercijalna banka (CKB) i Podgorička banka (PDB), članice OTP Grupe, savjetuju klijentima da budu oprezniji prilikom korišćenja svojih podataka na internetu.

“Korisnici usluga elektronskog i mobilnog bankarstva širom svijeta najčešće dobijaju maliciozan e-mail sa instrukcijama za aktivaciju naloga, promjenu lozinke ili ažuriranje korisničkih podataka. Nekoliko korisnika CKB GO usluge dobili su e-mail slične sadržine sa informacijom da je potrebno da produže svoj nalog klikom na link koji je poslat unutar ove lažne e-mail poruke. Ne reagujte na ove lažne e-mail poruke ako ih slučajno dobijete”, poručuju iz banaka.

Kako ističu, banke nikada od svojih klijenata ne bi tražile preduzimanje bilo kog načina identifikacije putem e-mail-a, SMS-a ili telefona.

“U slučaju da je neko od naših klijenata, ipak, odgovorio na ovakav e-mail, potrebno je da kontaktira Call Centar na broj telefona 19894 (CKB) ili 19900 (PDB). Nakon poziva Call centru, molimo da lažnog pošiljaoca prijavite i Nacionalnom timu za odgovor na računarske incidente www.cirt.me, kao i Agenciji za zaštitu ličnih podataka”, istakli su u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve