Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Balota: Fond za zdravstveno osiguranje gubi smisao

''Svjetska Banka i MMF su u svakom svojem izvještaju u zadnjih 15 godina podržavale model finansiranja koji je uspostavljen, i obezbjeđivali značajna finansijska sredstva. Ovo je krajnje populistički potez odlazeće Vlade'', ističe Balota

Prof. dr Adis Balota i potpredsjednik Socijaldemokratske partije kazao je da će neizmirene obaveze Fonda za zdravstveno osiguranje biti blizu 50 miliona eura, te da Fond u ovakvom sistemu gubi smisao jer kontrole u zdravstvenom sistemu za koje je zadužen više nemaju svrhu.

“Neizmirene obaveze Fonda za zdravstveno osiguranje biće blizu 50 mil eura. Urušavanje modela finansiranja zdravstvenog sistema biće značajno izraženo ukidanjem doprinosa za zdravstvo. Fond u ovakvom sistemu gubi smisao jer kontrole u zdravstvenom sistemu za koje je zadužen više nemaju svrhu”, naveo je Balota.

“Svjetska Banka i MMF su u svakom svojem izvještaju u zadnjih 15 godina podržavale model finansiranja koji je uspostavljen, i obezbjeđivali značajna finansijska sredstva. Ovo je krajnje populistički potez odlazeće Vlade” ističe Balota.

“Prvi potez nove Vlade jeste da ispravi ovaj nerazumni potez. Najviše me brine ćutanje stručnih tijela zdravstvenog sistema, komore, udruženja, fakulteti” zaključio je Balota u saopštenju za medije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve