Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Balkan ponovo ekonomski prioritet Francuske

Danas je u Podgorici održana druga redovna godišnja skupština Udruženja francusko-crnogorskih kompanija na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu Udruženja, finansijski izvještaj i plan aktivnosti za 2020. godinu

Danas je u Podgorici održana druga redovna godišnja skupština Udruženja francusko-crnogorskih kompanija na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu Udruženja, finansijski izvještaj i plan aktivnosti za 2020. godinu. Udruženje je osnovano u novembru 2017. godine pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Francuske i danas broji 45 članova.

Današnji skup je ispred Ambasade Francuske pozdravio Laurent Gonvalces i tom prilikom istakao da će Balkan ponovo biti ekonomski prioritet Francuske i da se u prvoj polovini naredne godine očekuje potpisivanje protokola između Crne Gore i AFD (Francuska razvojna agencija) čime ce se saradnja u privredi ubrzati.

,,Trenutno u Crnoj Gori posluje 12 francuskih kompanija,a u Udruženju se nadaju da će francuske kompanije naći interes u Crnoj Gori prije svega u oblastima : avio industrije, energetike, poljoprivrede , ekologije i turizma.

Predsjednik Udruženja je Rajko Uskoković, koji je prošle godine dobio dvogodišnji mandat da rukovodi ovom asocijacijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve