Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bajraktarević: Za negativno stanje u Plavu nijesmo mi odgovorni

Kako je naglasio, u cilju ukazivanja na sve nepravilnosti u radu i konstatovanja stanja u kojem su zatekli Opštinu u avgustu 2018. godine, kada su preuzeli odgovornost za vršenje vlasti, ali i kako bi u narednom periodu ispravili nedostatke u radu lokalnih organa, zahtijevali su da DRI izvrši reviziju poslovanja

Jedan od prvih zahtjeva nove lokalne vlasti bio je da Državna revizorska institucija (DRI) izvrši reviziju poslovanja Opštine Plav, što smo i formalno inicirali na nadležnom odboru preko svojih predstavnika u Skupštini Crne Gore. Drago nam je što je DRI ispoštovala taj zahtjev i izvršila reviziju poslovanja naše Opštine, čime je na najbolji mogući način ukazala na stanje u kojem smo zatekli Opštinu kada smo krajem 2018. godine suštinski preuzeli vlast, a za koje naravno nijesmo mi odgovorni nego prethodna lokalna vlast, saopštio je predsjednik Mirsad Bajraktarević, povodom objavljenog Izvještaja revizije Završnog računa Opštine Plav za 2018. godinu.

Mirsad Barjaktarević

Kako je naglasio, u cilju ukazivanja na sve nepravilnosti u radu i konstatovanja stanja u kojem su zatekli Opštinu u avgustu 2018. godine, kada su preuzeli odgovornost za vršenje vlasti, ali i kako bi u narednom periodu ispravili nedostatke u radu lokalnih organa, zahtijevali su da DRI izvrši reviziju poslovanja.

“Preporuke navedene u Izvještaju DRI za Završni račun 2018. godine biće dragocjene u postupku potpunog usklađivanja poslovanja Opštine Plav sa novim zakonskim propisima. Od 22 preporuke dobar dio je već usvojen u toku 2019. godine, dok se na realizaciji ostalih predano radi”, naglasio je Bajraktarević.

On je naglasio da u dogovoru sa DRI utvrđuju najbolje mehanizme kontrole poslovanja i implementacije svih preporuka u cilju što boljeg i kvalitetnijeg funkcionisanja svih opštinskih organa.

“Predstavnicima DRI zahvaljujemo na profesionalnom i kvalitetno obavljenom poslu prilikom rada na sastavljanju navedenog Izvještaja, i radujemo se našoj budućoj saradnji”, dodao je on.

Podjestimo, prema pisanju medija, Opština Plav, u kojoj vlast vrše SD, DPS i BS, dobila je duplo negativno mišljenje od Državne revizorske institucije (DRI) na završni račun budžeta za 2018. godinu. Vrhovna revizija je utvrdila da je opština Plav, čiji je predsjednik Mirsad Barjaktarević (SD), iskazala u 2018. godini suficit budžeta od 540.250 eura, a da je zapravo imala deficit budžeta od 301.214 eura. Pogrešno su prikazali 841,5 hiljada eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve