Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ASK: Stijović nije prijavio 200 eura od Uprave za statistiku

Stijović je prekršio Zakon o sprječavanju korupcije tako u izvještaju o imovini nije prijavio 200 eura koje je zaradio po ugovoru o djelu zaključenim sa Upravom za statistiku

Ministar poljoprivrede, Aleksandar Stijović prekršio je Zakon o sprječavanju korupcije tako u izvještaju o imovini nije prijavio 200 eura koje je zaradio po ugovoru o djelu zaključenim sa Upravom za statistiku, navodi se u odluci Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Stijović je u odgovoru na mišljenje ASK naveo da je prije imenovanja za ministra radio kao stručni i naučni konsultant te da je ugovor sa Upravom potpisao u junu 2020. za potrebe izrade podataka iz sekotra šumarstva, što je predstavljalo produžetak ugovora od marta 2019. godine.

Objasnio je da iznos od 200 eura predstavlja isplatu posljednje ugovorne tranše konsultantskog ugovora, realizovane 10. decembra prošle godine. Istakao je i da ekspertiza nema veze sa njegovim imenovanjem na poziciju ministra te da je zbog toga previdio prijavljivanje pomenutog prihoda.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve