Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

ASK pokreće prekršajni postupak protiv Ministarstva finansija i Opština Andrijevica i Budva

Koristeći svoja zakonska ovlašćenja, Agencija za sprječavanje korupcije će pokrenuti prekršajni postupak protiv Ministarstva, kao i Opština Andrijevica i Budva, zbog prekoračenja predviđenog roka - navodi se u saopštenju ASK

Agencija za sprječavanje korupcije podnijeće prekršajni postupak protiv Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Opština Andrijevica i Budva zbog prekoračenja predviđenog roka za donošenje odluke o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata i objavljivanju iste na internet stranicama.

-Na osnovu svojih ovlašćenja proisteklih iz Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Agencija za sprječavanje korupcije je izvršila nadzor nad sprovođenjem člana 15 stav 6 Zakona. Njime se propisuje obaveza da Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, kao i organi 24 lokalne uprave i Gradske opštine Golubovci nadležni za poslove finansija najkasnije do 31. januara donesu Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata, a zatim je i objave na svojoj internet stranici u roku od sedam dana od donošenja – saopšteno je iz ASK.

Provjerom je utvrđeno da su svoju zakonsku dužnost u propisanom roku obavile Gradska opština Golubovci i 22 lokalne samouprave, među njima i Opština Plav, koja je, budući da nije usvojila budžet za 2021, donijela i objavila Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata za period od 1. januara do 31. marta 2021.

Ni Opštine Andrijevica i Budva nijesu usvojile budžet za 2021, a Odluke su donijele 4. februara, odnosno 22. februara.

– Vlada Crne Gore nije izradila budžet za 2021, a Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je 4. februara donijelo Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata u Skupštini za januar 2021.

Koristeći svoja zakonska ovlašćenja, Agencija za sprječavanje korupcije će pokrenuti prekršajni postupak protiv Ministarstva, kao i Opština Andrijevica i Budva, zbog prekoračenja predviđenog roka – navodi se u saopštenju ASK.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve