Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Argentinski preduzetnici zainteresovani da ulažu u Crnu Goru

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović kazao je da se može mnogo toga uraditi kako bi se povećala robna razmjena Crne Gore i zemalja Južne Amerike

Interesovanje argetinskih preduzetnika da započnu poslovanje u Crnoj Gori je veliko, ocijenjeno je na sastanku delegacije crnogorskih iseljenika iz Južne Amerike sa predstavnicima Privredne komore.

“Naša želja je da to bude u Crnoj Gori, za koju nas vezuju korijeni i snažne porodične uspomene”, rekao je šef južnoameričke delegacije Frederiko Tomašević.

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović kazao je da se može mnogo toga uraditi kako bi se povećala robna razmjena Crne Gore i zemalja Južne Amerike.

“I to ne samo kroz uvoz, već plasmanom visoko kvalitetnih crnogorskih proizvoda”, naglasio je on.

Golubović je podsjetio da su gobrim rezultatima u ekonomiji umnogome doprinijele strane investicije, u bruto iznosu od 10 milijardi eura, iz ukupno 120 zemalja.

“To mnogo govori o Crnoj Gori kao povoljnom ambijentu za ulaganje. Prošle godine ostvarili smo rekordne rezultate u turizmu sa 2,2 miliona gostiju i 13 miliona noćenja. Ove godine očekujemo još bolje pokazatelje, odnosno 2,5 miliona turista i 14 miliona noćenja”, naveo je Golubović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve