Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

ANTI NATO stečajni upravnik na čelu Aerodrama: Jovović prijavljivan SDT-u zbog zloupotrebe položaja, a njegovu NVO finansirala DPS!

Sve u svemu, u Jovovićevoj biografiji ima prilično kontroverzi, a za upravljanje Aerodromima trebaće mu mnogo više menadžerskih sposobnosti na vrlo surovom globalnom tržištu. To je mnogo komplikovanije od šetnji na litijama ili prosipanja praznih NVO priča

Aerodromi Crne Gore, do skoro jedna od boljih državnih kompanija, a od prelaska u ruke apostolske Vlade u totalnom rasulu, juče je dobila drugog direktora za manje od mjesec. Nakon što je početkom sedmice ostavku na dužnost direktorice podnijela Anja Lončarević Badnjar jer nije željela da sprovodi sulude ideje nove vlasti, u četvrtak je imenovan novi vršilac dužnosti direktora.

Na tu funkciju je postavljen Ognjen Jovović, dugogodišnji stečajni upravnik sa evidencije Biroa rada, a crnogorska javnost ga zna i kao čelnika NVO Bijeli Pavle iz Danilovgrada. Ta organizacija je poznata kao vrlo aktivan podržavalac litija SPC tokom prošle godine.

Mimo propisa

Jovović je već na startu u problemu. Prema propisima, da bi neko bio imenovan za vršioca dužnosti Aerodroma Crne Gore neophodno je da već bude zaposlen u tom preduzeću. Međutim, Jovović taj uslov neispunjava, već je do juče bio na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Zbog ovog imenovanja, prema nezvaničnim informacijama, već je pokrenuta inicijativa za upoznavanje nadležnih državnih organa. Takođe, pod provjerom će biti još nekoliko saradnika u Aerodromima Crne Gore koji su “banuli” u tu firmu.

ANTI NATO, ali prijale mu pare DPS vlasti

Da je i Jovović “banuo” u Aerodrome potvrđuje njegov angažman prošle godine kada je sa grupom istomišljenika učestvovao u sprečavanju izvođenja vojne vježbe na Sinjajevini. Jovović je bio tada bio jedan od najglasnijih, a istovremeno poznato je da je protiv članstva u NATO.

Novi vršilac dužnosti direktora Aerodroma se svojevremeno zalagao protiv progona lidera DNP Milana Kneževića.

Prema riječima izvora portala Aktuelno, Jovović je oduvijek bio osoba bliska sadašnjim prosrpskim partijama na vlasti. Ipak, koketirao je i sa DPS. Pa je tako njegova NVO Bijeli Pavle finansirana iz budžeta opštine Danilovgrad koju decenijama vodi DPS. Dokazi o tome na OVOM LINKU

Prijavljen SDT za zloupotrebu položaja

Kao stečajni upravnik Jovović je zaradio i krivičnu prijavu. Njega je Specijalnom državnom tužilaštvu prijavila bivša radnica firme Elektrotehna Vera Terzić. Ona je tokom 2017. godine podnijela krivičnu prijavu, a potom i njenu dopunu protiv stečajnog upravnika Ognjena Jovovića, člana borda direktora Đorđa Milića i protiv desetak sudija Privrednog, Apelacionog i Vrhovnog suda, koji su odlučivali o predmetima i parnicama koje je pokrenula.

Da sve bude zanimljivije autor teksta koji je objavljen u Vijestima je tadašnji novinar Milorad Milošević, koji je sada glavni saradnik ministra za kapitalne investicije Mladena Bojanića upravo za Aerodrome.

Terzić je sumnjičila Jovovića za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja u privredi na način što nakon otvaranja stečajnog postupka, koji je otvoren 15. maja 2013. godine nije zaplijenio stan vlasništvo Elektrotehne u Podgorici kojeg i sada koristi član borda direktora Đorđe Milić.

Ona je u prijavi Jovovića sumnjičila za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, ali i za izazivanje lažnog stečaja, oštećenja povjerilaca i zloupotrebu ovlašćenja „na način što je nezakonito postupao zastupajući interese tužene Elektrotehne u stečaju u parničnom postupku sa (tužiocem) Elektroizgradnjom iz Podgorice i zato što je podnio predlog za pokretanje stečajnog postupka nad Elektroizgradnjom.

Sve u svemu, Jovović ima vrlo puno kontraverzi u biografiji, a za upravljanje Aerodromima trebaće mu mnogo više menadžerskih sposobnosti na vrlo surovom globalnom tržištu. To je mnogo komplikovanije od šetnji na litijama ili prosipanja praznih NVO priča.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
30.04.2021-09:06 09:06

To sto je neko prosrpski,probosnjacki,proalbanski,… nema neumanjuje strucnost . Inace brastvenik Jovovic je dao u “stečaj”monstruma Pavelica i odredijomu mjesto u vjecni pakao.

nidjeveze
30.04.2021-09:57 09:57

Jeste k. Jovović ima veze sa smrti Pavelica taman kao i Z.K. sa politikom i ljubavi prema CG.