Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham) izabrala je, na sjednici godišnje Skupštine, nove članove upravnog odbora i predstavila prošlogodišnje finansijske rezultate.

foto: rtcg.me

Novi članovi upravnog odbora su Sanja Ćalasan iz pivare Trebjesa, Mladen Grgić iz RE/MAX Montenegra, Branko Mitrović iz Telenora, Nebojša Šćekić iz Sava osiguranje i Predrag Lešić iz doMEn-a.

Predsjednica AmCham-a, Katarina Bulatović, kazala je u uvodnom izlaganju da ta poslovna asocijacija doprinosi razumijevanju i kvalitetnijem dijalogu između državnih institucija i privatnog sektora, a fokusirana je i na stvaranje prilika i rješavanje izazova.

foto: rtcg.me

,,S tim u vezi, ove godine smo i objavili naš novi Izvještaj o poslovnom ambijentu 2017-2018, kojim ukazujemo na aktuelne poslovne izazove sa kojima se suočavaju kompanije članice i nudimo moguća rješenja”, rekla je Bulatović.

Ona je dodala da se AmCham trudi da obezbijedi vrijednost članicama, privuče nove, a aktivno se bavi i promocijom društveno odgovornog poslovanja čiji je cilj poboljšanje socijalnog ambijenta za sve građane.

foto: rtcg.me

Američka ambasadorka u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rainke, kazala je da se raduje saradnji sa novim članovima borda.

,,Zajedno možemo mobilisati kolektivne resurse za postizanje ciljeva. Novim članovima borda želim mnogo uspjeha u prihvatanju ovog novog izazova. Pod vašim rukovodstvom, AmCham će igrati ključnu ulogu u Crnoj Gori u godinama koje dolaze”, saopštila je Rajzing Rajnke.

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rainke (foto: rtcg.me)

AmCham je poslovna asocijacija osnovana 2008. godine, koja trenutno okuplja 83 američke, međunarodne i domaće kompanije u Crnoj Gori. Komora je posvećena unaprijeđenju poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Komentari

avatar