Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Alta pay zainteresovana da proširi poslovanje u Crnoj Gori

U ime Alta Grupe, direktor prodaje i marketinga, Ranko Kerić predočio je namjeru te platne institucije da, na ekonomičan i inovativan način, uz rast finansijske inkluzije i razvoj digitalne ekonomije, proširi spektar i dostupnost platnih instrumenata i usluga na teritoriju Crne Gore

Tim Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem sastao se danas sa predstavnicima najveće platne institucije u Srbiji, Alta pay  grupom, koja je zainteresovana da svoje poslovanje proširi i na tržište Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

U ime Alta Grupe, direktor prodaje i marketinga, Ranko Kerić predočio je namjeru te platne institucije da, na ekonomičan i inovativan način, uz rast finansijske inkluzije i razvoj digitalne ekonomije, proširi spektar i dostupnost platnih instrumenata i usluga na teritoriju Crne Gore. Kako je istakao prisustvo na crnogorskom tršištu, osim otvaranja novih radnih mjesta, podstaklo bi brži ekonomski razvoj, širenje mreža uplatnih lokacija, nova siftverska rješenja, kao i kvalitetniji nivo izvršenja usluga.

Damjanović je kazao da podržava sve inicijative, koje doprinose ubrzanom razvoju finansijske infrastrukture Crne Gore i većoj konkurentnosti na tržištu, a koje istovremeno mogu doprinijeti nižim cijena usluga za građane i privredu, uspješnijoj naplati prihoda iz zone online trgovine i smanjenju sive ekonomije.

Takođe, je ukazao na zajedničku inicijativu Crne Gore i Srbije, da se olakša platni promet između dvije susjedne zemlje, napominjući da Vlada razmatra i mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore po modelu Banke Poštanske štedionice Srbije.

Zaključeno da je da će se dalji razgovori povodom inicijative Alta pay grupe nastaviti i sa Centralnom bankom Crne Gore i drugim nadležnim institucijama, kako bi se ova grupa uključila u strukturu platnog sistema Crne Gore, sa intencijom daljeg razvoja platnih usluga na crnogorskom tržiđtu.

Alta pay grupa, kojoj pripada i Alta banka, kako je saopšteno na sastanku, ima više od tri stotine zaposlenih, najveća je platna institucija Srbije, lider po broju uplatnih mjesta i usluga, najpoznatije mjenjačko mjesto u Srbiji, suvlasnik Eki transfera i pružaoca usluga WU transfer novca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve