Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Airways aviation grupa postala vlasnik ESMA academy France

ESMA je najveća i najvažnija (privatna) multidisciplinarna vazduhoplovna škola u Evropi. Airways Aviation Group spremna je za budućnost sa istorijom i pričom rasta koja traje više od 30 godina tokom kojih je obučila više od 8.000 studenata

Airways Aviation Group saopštila je danas da je kupila jednu od najvećih akademija u Evropi za obrazovanje i obuku iz oblasti vazduhoplovstva, ESMA (Ecole Supérieure des Métiers de l'Aéronautique).

foto Arhiva

-Osnovana 1988. godine i smještena na mediteranskom aerodromu u Monpeljeu, ESMA je najveća i najvažnija (privatna) multidisciplinarna vazduhoplovna škola u Evropi. Sa direktnim pristupom aerodromu i objektima površine oko 11.600 metara kvadratnih, kompleks ESMA-e je podijeljen na različita područja aktivnosti, uključujući moderne učionice i amfiteatre, simulatore, opremu i prostorije za obučavanje posada, hangare za održavanje vazduhoplova sa prostorjama i opremom za edukaciju, i smještajem za više od 100 studenata u okviru kompleksa – navodi se u saopštenju.

Osnovana kao EASA odobrena organizacija za obuku (ATO), ESMA nudi mnoštvo evropskih certifikovanih kurseva, uključujući obuku za Pilote avio kompanija (EASA ATP), Održavanje vazduhoplova (CAMO, MRO – PART 145 & 147 za interno održavanje i obuku iz vazduhoplovnog inženjeringa), obuku za Kabinsko osoblje (CCTO training), obuku za Ground Handling uključujući (IATA;Dangerous goods; Safety; IATA & AMADEUS certifikovanje).

„Оvо su nezapamćena vremena u vazduhoplovstvu, a mi ubrzavamo i proširujemo već značajnu globalnu prisutnost i sposobnost, i nudimo još više rješenja za sve veću potražnju industrije za odgovarajuće obučenim i kvalifikovanim ljudima. Airways Aviation Group jedan je od veoma rijetkih svjetskih brendova u vazduhoplovnom obrazovanju i obuci i nastavićemo da učvršćujemo svoje pozicioniranje dok služimo postojećim partnerima i razvijamo nova industrijska partnerstva. Kupovina ESMA-e značajan je sljedeći korak u susretu sa izvanrednim rastom industrije u predstojećih 15 godina.“ rekao je Romy Hawatt, osnivač i izvršni predsjedavajući Airways Aviation Group-a.

Odobrenja i certifikati Airways / ЕСМА uključuju ЕАSA, CASA, crnogorski ICAO, UAE GCAA и Kuvajt DGCA, zajedno sa veoma poštovanim CAAC (Uprava za civilno vazduhoplovstvo Kine) odobrenjima.

“Airways/ESMA cijeni svoje sadašnje odnose, i namjeravaju da nastave da pružaju ATPL i druge obuke za piolote različitim kineskim avio kompanijama, pored postojeće evropske, arapske i ostale azijske klijentele. Azija, podkontinent, Afrika i Bliski Istok predstavljaju više od dvije trećine svjetskog rastućeg tržišta u nadolazećim godinama, i Airways/ESMA je pozicionirana tako da igra značajnu ulogu u asistiranju svojim partnerima u njihovim potrebama za obukom.”, objasnio je Hawatt

Airways Aviation Group spremna je za budućnost sa istorijom i pričom rasta koja traje više od 30 godina tokom kojih je obučila više od 8.000 studenata. Trenutna flota kojom Grupa raspolaže, sastoji se od 34 x Diamond DA40 and DA42, i 16 x Cessna 172 i 182, koji su raspoređeni u pšerativnim bazama.

Sa dodatkom ESMA-e, Airways Aviation Group se sada može pohvaliti sa izgrađenim objektime površine oko 25.000 metara kvadratnih, uz najveću i najraznovrsniju površinu (od plaža do planina) za obuku pilota, koja pokriva više od 350.000 kilometara kvadratnih širom Velike Britanije, Španije, Francuske, Crne Gore i Australije.

“U nadolazećim nedeljama i mjesecima trebalo bi da se primijete znatne nove aktivnosti koje će proisteći iz sastanaka i razgovora sa našim postojećim i novim potencijalnim partnerim širom svijeta. Usredsređeni smo na efikasno maksimiziramiziranje eksploatacije resursa, kako bi uvećavali poslovne rezultate, posebno zahvaljujući našim, sada proširenim, resursima u Evropi”, dodao je Hawatt.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve