Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Air Montenegro ipak neće letjeti za Frankfurt, Cirih i Pariz

Za Ljubljanu kompanija će u novembru mjesecu letjeti dva leta nedjeljno (u 3. sedmici i tri leta), a u decembru i januaru mjesecu će letjeti tri leta sedmično

Air Montenegro je najavio da će ove zime letjeti iz Podgorice za Beograd 14 sedmičnih letova, za Ljubljanu tri, te za Pariz, Frankfurt i Cirih po dva leta sedmično. Iz Tivta kompanija je najavila sedam nedjeljnih letova za Beograd i isto toliko za Istanbul. Time je kompanija trebala imati 37 tjednih letova ove zime.

No sada će u 11. mjesecu (novembru) imati tek 8-10 letova iz Podgorice za Beograd. Tek u zadnjoj nedjelji novembra imaće 12 letova sedmično. U decembru će imati 14 letova nedjeljno (osim zadnje nedjelje u decembru kada će imati 13 letova), a toliko će imati i u januaru mjesecu.

Za Ljubljanu kompanija će u novembru mjesecu letjeti dva leta nedjeljno (u 3. sedmici i tri leta), a u decembru i januaru mjesecu će letjeti tri leta sedmično.

Ali, kompanija više neće letjeti za Pariz, Frankfurt i Cirih iz Podgorice ove zime usprkos prethodnim najavama. Ovo je istinski loše i krajnje je neprihvatljivo da Podgorica nema vezu sa ova tri velika i značajna huba. Koji je onda smisao nacionalnog prevoznika? Da leti samo za Beogradi još dvije linija sa skromnim brojem polazaka?

Iz Tivta kompanija će letjeti za Beograd šest letova sedmično, a od 24.11. sedam letova nedjeljno. Za Istanbul kompanija će letjeti četiri leta sedmično, a od 26.11. pet letova tokom nedjelje. Nažalost ni oko Nove godine kompanija ne leti za Banja Luku, a ovdje su istinski mogli letjeti 1-2 leta sedmično od 20.12. do 7.1.

To znači da će Air Montenegro umjesto najavljenih 37 letova sedmično na sedam linija letjeti na 20 do 29 nedjeljnih letova na četiri linije. Tragično i katastrofalno. To znači da kompanija ima angažovan tek jedan avion ove zime, dok će drugi biti potpuno nezaposlen. Sjetimo se da je kompanija već u 10. mjesecu imala ogromnih smanjenja frekvencija na nizu linija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
drago 1
03.11.2022-19:30 19:30

nema da se leti, experti su napravili to montenegro za 2€ i imaju 2 aviona. dovoljno je i jedan let do beograda mjesecno, da avioni opruze krila.