Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Agencija za nadzor osiguranja: Premija osiguranja za osam mjeseci porasla 10,7 odsto

Savjet Agencije za nadzor osiguranja na danas održanoj 282. sjednici, između ostalog je razmatrao Izvještaj o realizaciji Operativnog plana rada Agencije i s tim u vezi konstatovao da su sve planirane aktivnosti uspješno i u definisanim rokovima realizovane

Savjet Agencije za nadzor osiguranja na danas održanoj 282. sjednici, između ostalog je
razmatrao Izvještaj o realizaciji Operativnog plana rada Agencije i s tim u vezi konstatovao da su sve planirane aktivnosti uspješno i u definisanim rokovima realizovane.

Savjet Agencije za nadzor osiguranja

Kad su u pitanju rezultati tržišta osiguranja u Crnoj Gori, zaključno sa avgustom tekuće
godine, predsjednik Savjeta Agencije, Uroš Andrijašević, istakao je da su ”prema preliminarnim podacima dostavljenim Agenciji za nadzor osiguranja, društva za osam mjeseci fakturisala ukupnu bruto premiju u iznosu od 64,3 miliona eura, što je za 6,2 miliona više u odnosu na isti period prošle godine. Premija neživotnog osiguranja ostvarila je rast za 10,4%, dok je rast premije životnog osiguranja 12,2%. Najveći nominalni rast ostvaren je u vrsti Ostala osiguranja imovine, i to za 1,6 miliona eura, a zatim u vrsti Osiguranje života, i to za milion eura’’.

Imajući u vidu činjenicu da je prosječna stopa rasta bruto fakturisane premije na godišnjem nivou u posljednjih pet godina iznosila 3,6%, a kako je u dosadašnjem dijelu godine bruto fakturisana premija ostvarila rast od 10,7% u odnosu na isti period prošle godine, prema riječima predsjednika Savjeta Uroša Andrijaševića realna očekivanja su da će rast premije do kraja godine biti na mnogo većem nivou iznad petogodišnjeg prosjeka, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve