Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Agencija za nadzor osiguranja: Barjaktarović, Backović-Blečić i Vujanović kandidati za direktora

Kandidati za novog direktora Agencije za nadzor osiguranja ANO su Branko Barjaktarović, Nataša Backović Blečić i Danilo Vujanović, navodi se u prijavama pristiglim na konkurs

Kandidati za novog direktora Agencije za nadzor osiguranja ANO su Branko BarjaktarovićNataša Backović Blečić i Danilo Vujanović, navodi se u prijavama pristiglim na konkurs.

Sva tri člana već su zaposlena u Agenciji. Savjet ANO će, kako je saopšteno na današnjoj sjednici, u prvoj nedjelji nakon Božićnih praznika, donijeti odluku povodom sprovedenog konkursa, imajući u vidu činjenicu da aktuelnoj direktorici ANO mandat ističe 16. januara naredne godine.

“Barjaktarović, glavni kontrolor u Sektoru za nadzor tržišta osiguranja, osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, na smjeru međunarodni biznis, dok je
magistarske studije završio na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom. Pored Agencije za nadzor osiguranja, radio je kao savjetnik Predsjednika Crne Gore za međunarodne ekonomske odnose (u periodu 2011-2013. godine), kao i u Ministarstvu za ekonomski razvoj i Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije”, naveli su u Agenciji.

Backović-Blečić, sekretarka Savjeta Agencije i glavna kontrolorka u Sektoru za regulativu, licenciranje i opšte pravne poslove diplomirala je na Pravnom fakultetu u Podgorici, dok je magistarske studije završila na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. U dosadašnjoj radnoj karijeri, osim iskustva u radu u Agenciji, bila je sekretarka Uniqa neživotnog osiguranja, te rukovoditeljka pravnog sektora u Zepter osiguranju, dok je pripravnički staž odradila u Privrednom sudu.

Danilo Vujanović, glavni kontrolor u Sektoru za nadzor tržišta osiguranja, završio je Ekonomski fakultet u Podgorici. Pored skoro desetogodišnjeg iskustva u radu u Agenciji, radio je u Generali osiguranju Podgorica na poslovima menadžera reosiguranja.

Savjet Agencije za nadzor donio i Odluku o visini redovnog doprinosa Garantnom fondu za 2021. godinu.

“Redovni doprinos Garantnom fondu, koji su društva za osiguranje koja obavljaju poslove obaveznih osiguranja u saobraćaju dužna da uplate druženju Nacionalni biro osiguravača Crne Gore za 2021. godinu utvrđen je u iznosu od četiri odsto od bruto fakturisane premije u 2020. godini za sve vrste obaveznih osiguranja u saobraćaju, osim za obavezno osiguranje vlasnika, odnosno korisnika vazduhoplova od odgovornosti za štetu pričinjenu trećim licima, za koje je utvrđen iznos od 0,4 odsto”, navodi se u saopštenju.

Savjet se upoznao sa Informacijom o visini maksimalne kamatne stope za obračun matematičke rezerve, koja ne može biti veća od 1,76 odsto.

“Navedena kamatna stopa se primjenjuje kod obračuna matematičke rezerve za ugovore o osiguranju koji se zaključe nakon 1. aprila naredne godine”, naveli su u Agenciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve