Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Aerodromi CG: Kompanija Erbas izabrana da uradi studiju za noćno slijetanje

Već deceniju unazad postoji stalna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu, navode iz kompanije

Aerodromi Crne Gore izabrali su kompaniju Erbas (Airbus) za uvođenje noćnog saobraćaja na Aerodromu Tivat, saopštio je predsjednik Odbora direktora Dragoljub Bulatović.

foto Arhiva

“Istrajavajući na značaju noćnog letjenja na aerodromu TIvat, imali smo sreću da dobijemo ovako referentnu kompaniju, kao što je Erbas. Osim uvjerenja u povoljan rezultat na definisanju procedura noćnog saobraćaja, sigurni smo i da je ovo jedno od ključnih pitanja po dalji razvoj i budućnost crnogorskih aerodroma, uključujući i njihovu novu i veću vrijednost u kontekstu predstojećeg međunarodnog tendera za izbor koncesionara”, saopštio je Bulatović.

Već deceniju unazad postoji stalna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu, navode iz kompanije.

“Noćni letovi za najznačajnija emitivna tržišta, ustvari znače otvaranje novog aerodroma na postojećoj infrastrukturi, nove prihode i za Aerodrome i za turističku privredu, i otvaranje nekoliko desetina novih kvalitetnih radnih mjesta u Tivtu. Osposobljavanje alternativnog noćnog aerodroma, uz Podgoricu, ima samo po sebi ne samo ekonomski već i strateški značaj za našu zemlju”, rekao je on.

Crna Gora i za narednu deceniju ostaje dominantno avio destinacija.

“Odbor direktora i menadžment uložiće neophodni napor da u što kraćem roku, nakon uspješno izrađenih procedura od strane stručnjaka Nav Blue-Airbus, započnu sa realizacijom noćnih avio operacija u Tivtu”, zaključio je Bulatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve