Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Aerodrom Tivat: U toku radovi vrijedni više od dva miliona eura

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić obišao je radove koji se na nekoliko lokacija izvode na Aerodromu Tivat.

Jedan od najznačajnijih projekata u posljednjih 10 godina je izgradnja novog terminala površine 1300 m2, koji će omogućiti da se na našem primorskom aerodromu opsluži dvostruko veći broj putnika u odlazećem gejtu, nego što je to sada moguće.

Takodje, izgradnjom novog terminala, putnici će dobiti komfor, umanjiće se gužve ali će i rad zaposlenih biti unaprijedjen.

“ U sklopu terminala za odlazeće putnike predvidjeno je 6 check-in šaltera,dvije nove KD linije kao i prostorije za predstavnike aviokompanija. Izgradiće se i službene prostorije za predstavnike Uprave policije i Uprave carina, kao i toaleti za putnike. U sklopu novog objekta gradi se i prostor za sortiranje prtljaga sa svom pratećom opremom. Kompanija Fidija koja je izvodjač radova ima rok do 31. oktobra da završi posao. Dakle, jasno vam je da činimo sve da Aerodrom Tivat bude što funkcionalniji a rad naših zaposlenih efikasniji“, kazao je Orlandić.

Orlandić je naglasio i da su podjednako važni i ostali projekti koji se trenutno realizuju na Aerodromu Tivat.

On je sa saradnicima provjerio kako teku radovi na priključenju ATV na gradsku kanalizacionu mrežu.

Direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić kazao je da su godinama imali problem sa odvodjenjem sanitarnih otpadnih voda i konačno ga uz pomoć Opštine riješavaju.

“Izgradnjom navedene trase, ulazi se u okvir aerodromske ograde i buduće odvođenje otpadnih voda Aerodroma Tivat , odrađivaće se preko novoizgrađenog segmenta u gradsku kanalizacionu mrežu Opštine. Ovo je nevjerovatno značajna stvar za grad Tivat”, rekao je on.

Imajući u vidu da će se u narednom periodu u potpunosti obustaviti saobraćaj ispred zgrade terminala, u saradnji sa Opštinom Tivat, započete su aktivnosti na proširenju postojećeg parking prostora za autobuse i mini buseve. Takođe, omogućen je besplatan parking za one koji se zadržavaju do 15 minuta.

Na Aerodromu Tivat u toku je i izgradnja 2 privremena priključka na magistralni put M2, dionica Tivat-Budva.

DANILO ORLANDIĆ, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore:

„Izgradnjom prvog priključka obezbjediće se kvalitetniji i bezbjedniji prilaz za potrebe zaposlenih, dok će se izgradnjom drugog priključka obezbijediti ulaz na aerodromsku pistu u slučaju vanrednih situacija, čime če se stvoriti uslovi za nesmetano odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-2, dionica Tivat-Budva”, rekao je Orlandić.

Orlandić je obišao i radove na sanaciji trafostanice i vatrogasnice, obnavljanju horizontalne signalizacije na platformi i rulnim zgradama, postavljanju staklenih površina na ulazu u zgradu putničkog terminala,kao i na izradi novih toaleta u dolaznom gejtu. Istakao je da je zadovoljan tempom rada kao i činjenicom da su se oko Aerodroma uredile zelene površine, postavile betonske klupe, kante i parking stubovi.

Vrijednost radova koji se trenutno obavljaju na Aerodromu Tivat je preko 2 miliona eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve