Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Adrović: Neophodan dijalog u cilju postizanja dogovora značajnog za Sindikat zaposlenih Telekoma i poslodavca

Na sastanku je, kako je saopšteno iz resora Adrovića, bilo riječi o štrajku zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i problemima između zaposlenih i menadžmenta te kompanije

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sa saradnicima, sastao se sa izvršnim direktorom Crnogorskog Telekoma Stjepanom Udovičićem, direktorom Sektora za korporativna i pravna pitanja Pavlem Đurovićem, direktoricom Sektora za ljudske resurse Slađanom Kalezić i rukovodstvom Unije poslodavaca Crne Gore. Adrović je, govoreći o štrajku zaposlenih u Telekomu, rekao da je neophodan dijalog u cilju postizanja dogovora značajnog za Sindikata zaposlenih Telekoma i poslodavca.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz resora Adrovića, bilo riječi o štrajku zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i problemima između zaposlenih i menadžmenta te kompanije.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Stjepan Udovičić kazao je da pregovori menadžmenta sa čelnicima Sindikata traju više od godinu i da uprkos namjeri da dijalogom riješe otvorena pitanja, nijesu uspjeli da postignu dogovor. On je naveo da je Crnogorski Telekom tokom vođenja pregovora u nekoliko navrata, bio predmet kontrola Uprave za inspekcijske poslove, Odsjeka za inspekciju rada, a po inicijativi Sindikata Telekoma.

Adrović je kazao da je imao priliku da se upozna sa zahtjevima zaposlenih Crnogorskog Telekoma na sastanku održanom u Ministarstvu rada i socijalnog staranja sa predstavnicima Sindikata kompanije, kao i njihovim razlozima stupanja u štrajk.

Kada je riječ o odnosu između Sindikata zaposlenih Crnogorskog Telekoma i samog poslodavca, ministar je ponovio da je neophodan dijalog u skladu sa Konvencijama Međunarodne organizacije rada u cilju postizanja dogovora značajnog za obje strane, koji bi doveo do prevazilaženja trenutne situacije, a što je u interesu građana i kompanija koje posluju na teritoriji Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve