Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Adrović na Porto socijalnom forumu: Izgradnja uspješnog društva koje podrazumijeva punu zaposlenost, kvalitetna radna mjesta i jednake mogućnosti

Povodom održavanja Foruma ministar Adrović je kazao da vrijeme i okolnosti u kojima se danas kreiraju javne politike, posebno ističu značaj modela razvoja socijalnih politika koje Vlade trebaju da sprovode

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović učestvovao je na Porto socijalnom forumu 2023 koji se 27. juna održao u Portu, Portugal.

“Porto socijalni forum je organizovan od strane Vlade Portugala i Evropske komisije, a ima za cilj da potvrdi ulogu Socijalne Evrope i da nastavi sa preuzetim obavezama sa Porto socijalnog samita održanom 2021. godine u pravcu kreiranja inkluzivnog, fer i socijalno odgovornog društva”, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Povodom održavanja Foruma ministar Adrović je kazao da vrijeme i okolnosti u kojima se danas kreiraju javne politike, posebno ističu značaj modela razvoja socijalnih politika koje Vlade trebaju da sprovode, uzimajući u obzir temeljne zajedničke ciljeve, posebno smanjenje siromaštva i socijlane inkluzije, postizanje pravednije raspodjele dohotka i stvaranje jednakih uslova za sve.

“U tom konteksu ekonomski i društveni napredak su neodvojivi, odnosno konkurentnost i solidarnost moraju imati zajednički imenitelj, a to je izgradnja uspješnog društva koji podrazumijeva punu zaposlenost, kvalitetna radna mjesta i jednake mogućnosti i socijalnu zaštitu za sve”, istakao je Adrović.

Porto socijalni forum otvorili su evropski komesar za socijalna pitanja i zapošljavanje Nikolas Šhmit, potpredsjednik Evropskog parlamenta Pedro Silva Pereira, premijer Portugala Antonio Costa, predsjednik Evropskog komiteta za socijalna i ekonomska pitanja Oliver Ropke, kao i ministarka rada, solidarnosti i socijalne sigurnosti Portugala Ana Mendes Godinho.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve