Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Adriatic Properties: Lažne izjave Krsta Rađenovića

Iako se Adriatic obično ne bi spustio na nivo odgovora na takve senzacionalističke teorije zavjere, u svijetlu sadržaja uvredljivog članka, nažalost, neophodno je da Adriatic javno odagna neistine koje je gospodin Rađenović iznio

Kompanija Adriatic Properties reagovala je na izjave člana Predsjedništva SNP-a, mještanina Svetog Stefana Krsta Rađenovića saopštene Vijestima i poručuju da su njegove izjave lažne i potpuno nepotkrijepljene.

Rađenović je prije dva dana kazao Vijestima da “ako Specijalno tužilaštvo nastavi kao što je počelo, vrlo vjerovatno možemo doći u situaciju da svi koji su pokušali da unište Sveti Stefan, da ga privatizuju i stave u ograde, lance i žice, završe u lancima, a da dragulj Crne Gore bude slobodan i slobodarski, kao što je to oduvijek i bio”.

Reagovanje Adriatic Propertiesa prenosimo integralno: 

Iako se Adriatic obično ne bi spustio na nivo odgovora na takve senzacionalističke teorije zavjere, u svijetlu sadržaja uvredljivog članka, nažalost, neophodno je da Adriatic javno odagna neistine koje je gospodin Rađenović iznio.

Adriatic je tokom svog zakupa poštovao sve zakonske obaveze i crnogorske zakone. Bilo kakvu insinuaciju nepravičnog činjenja Adriatica kategorički odbacujemo, a postupci Adriatica su uvijek bili na izuzetnom nivou i potpuno transparentni. Bilo kakve izmjene i dopune ugovora o zakupu hotela Sveti Stefan i Kraljičina plaža i prateće dokumentacije u potpunosti su bile predmet razgovora i pregovora sa svim ovlašćenim stranama i u iste se ušlo kroz zvanične kanale.

Adriatic je ožalošćen, i kao crnogorski entitet i kao značajan investitor u Crnoj Gori, nedostatkom vjere u propisno sprovođenje postupaka i vladavinu prava u Crnoj Gori na koju gospodin Rađenović aludira u članku. Žalostan je i stav koji zauzima pomenuti zvaničnik, kao i činjenica što tako malo vjeruje u zemlju kojoj tvrdi da služi.

Adriatic je pouzdan i lojalan poslovni partner državi Crnoj Gori od 2007. godine. Obim rekonstrukcije i transformacije Svetog Stefana u svjetski luksuzni turistički rizort, koju je sproveo Adriatic, je svakako doprinio ponovnom uspostavljanju Crne Gore kao simbola luksuznog turizma. Adriatic je oduvijek nastojao da postupa u najboljem interesu lokalne zajednice Svetog Stefana, kao i Crne Gore u cjelini, i takvo postupanje je bilo u prvom planu prilikom donošenja svih odluka.

Poznato je da se određena pitanja u vezi sa zakupom hotela Sveti Stefan i Kraljičina plaža trenutno nalaze pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Londonu, a koja se, kako je već saopšteno, odnose isključivo na tumačenje ugovora i ne odnose se na krivične postupke bilo koje vrste. Kao takva, uz poštovanje povjerljivosti tih postupaka, ona ne mogu biti predmet detaljnijih komentara od strane Adriatica.

Kao investitor i glavni lokalni poslodavac, Adriatic vjeruje da ima vitalnu ulogu u razvoju i Svetog Stefana i Crne Gore. Adriatic ostaje posvećen u uvjerenju da će, uprkos neutemeljenim glasinama nekolicine nezadovoljnih osoba, kao što je gospodin Rađenović, Adriatic dobiti dozvolu i podršku da nastavi svoje produktivne komercijalne odnose sa Republikom Crnom Gorom.

Adriatic i Aman su prvi entiteti koji su uložili u ovu regiju oko 150 miliona eura i posvetili značajan obim stručnosti i iskustva da Crnoj Gori daju stabilnu poziciju i vrate je na mapu, a hotelu Sveti Stefan njegov legendarni status. Adriatic Properties zapošljava u prosjeku 225 lokalnih radnika (u jeku sezone ukupan broj lokalnih radnika dostiže i 400) i želi da nastavi da čini sve što može da privuče visokoplatežne turiste u Crnu Goru.

Adriatic je oduvijek imao veoma dobar poslovni odnos sa Ministarstvom turizma i svim ostalim opštinskim i državnim crnogorskim nadležnim organima.

Zalaganje Adriatica i AMAN-a izuzetno je pozitivno pozdravljeno od strane međunarodnih štampanih medija jer smo utabali put luksuznom turizmu u regionu, privukli brojne druge luksuzne međunarodne hotelske brendove i vratili luksuznu klijentelu i poznate ličnosti u Crnu Goru

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
17.05.2022-20:10 20:10

A ovaj Radjenovic je jedna kretencina nepismena Pastrovicka sa osam razreda osnovne skole i 15 dana turistickog kursa iinace poznati “aktivista”cica Drazinog drustva.