Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Porazno da se od Budve do Aerodroma u Tivtu putuje po nekoliko sati

Počinje izgradnja bulevara od Budve do Jaza, premijer očekuje da će sve biti završeno u roku

Kontroverzni premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da nakon dosta čekanja, počinje izgradnja bulevara na magistralnom putu M-1, dionica aerodrom Tivat – Jaz.

Abazović je na konferenciji za medije, nakon potpisivanja ugovora o izgradnji ove dionice, rekao da će nakon rekonstrukcije, put izgledati drugačije.

”Na tom dijelu je najveća frekvencija saobraćaja, a svi građani tog područja svjedoci su da to nije problem samo ljeti nego da je to učestali problem naročito vikendom. To je podstaklo vladu i Upravu za saobraćaj da krenemo u zaključenje ugovora o izgradnji novog bulevara i nadamo se da će nakon završetka izgradnje, gužve biti manje i da će saobraćaj biti sigurniji nego što je to sad slučaj”, rekao je Abazović u Vili Gorica.

On je kazao da su uzeli u obzir i zahtjeve građana Grblja, koji su se protivili izgradnji te dionice, jer, kako je rekao, nisu znali kako će projekat izgledati.

”Učinili smo sve da se svima uzađe u suret i da se postave standardi koji će poboljšati dostupnost njihovih kuća i poslovnih objekata. Isto s eodnosi i na vodosnabdijevanje, zato je Regionalni vodovod važan partner u izgradnji ove dionice”, naveo je Abazović.

On je kazao da je porazno da se od Budve do Aerodroma u Tivtu putuje po nekoliko sati, kao i da je porazno da po nekoliko sati traje put od Tivat do Podgorice.

”Zato je ovo još jedan u nizu projekata koji treba da olakšaju saobraćaj u tom dijelu zemlje. Vjerujem da će prvorangirana kompanija obaveze odraditi kako je predviđeno ugovorom i da ćemo tokom ljetnje sezone imati izmijenjen režim saobraćaja ali dogovor je da se počne sa dionicama na kojima je najmanji protok saobraćaja”, najavio je Abazović. Nakon ljeta, kako je rekao, intenziviraće se radovi na ovom bulevaru.

”Naša je ambicija da gradimo nastavak postojećeg autoputa, kao i jadransko – jonski autoput, ali do tada postojeće putne pravce moramo rekonstruisati”, zaključio je premijer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve