Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović Pejoviću: Jeste li istražnim organima Izraela rekli da ste u Srbiji suvlasnik firme sa licem kojeg traže?

Gospodine Pejoviću, radujem se i jedva čekam nove tužioce, pa će se vidjeti kako su Vam se dodjeljivale koncesije i kako ste, Vi, ja, ali i bilo ko drugi – dolazili do novca kojeg imamo.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović odgovorio je vlasniku Uniproma i KAP-a Veselinu Pejoviću koji je juče saopštio da je Abazovićev funkcionalni autorutet istrošen i da ne duguje ni euro poreza.

Odgovor Abazovića prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Pejoviću,

Vidite kako možete da vodite konstruktivan dijalog iako ste ranije kazali da nećete da komunicirate. Podsjetiću, počeli ste komunikaciju sa mnom sa opravdanjem da ste čisti kao suza, da bismo poslije samo par interakcija zaključili da ste pravili kombinacije sa brzim gašenjem kompanija van Crne Gore, čime ste zaobilazili plaćanje poreza u Crnoj Gori. Takođe, donijelo smo zaključak i da ste na sličan način gasili kompanije i u Crnoj Gori, da bi na kraju priznali i da je u Vašu kompaniju ušlo, ni manje ni više, nego 15 miliona eura od, po svemu sudeći, velikog finansijskog prevaranta u Izraelu. Mutna vam je nešto ta „čista“ suza, gospodine Pejoviću!

Dobro je da ste priznali da ste se sastali sa gospodinom Daganom. Radi građana, podsjećam: Lior Dagan je čovjek koji vodi globalne napore da vrati pronevjerenu imovinu Vašeg poslovnog partnera iz Izraela, protiv kojeg se vode međunarodne istrage. To što je sa Vama imao sastanak, govori o tome da se o Vama i Vašim partnerima vode ozbiljni razgovori na određenim međunarodnim adresama. Ove “adrese”, da pojasnim građanima, se ne bave biznis idejama već razotkrivanjem kriminalnih aktivnosti.

Ne znam da li je gospodinu Daganu poznato da sa čovjekom kojim se bave vlasti Izraela imate biznis i u Srbiji? Ipak, ako ovo ikada pročita saznaće još ponešto.

Građani treba da znaju: kompanija Uniprom d.o.o. Nikšić ima 50 odsto vlasništva u kompaniji Partizan Žarkovo d.o.o. Beograd. Ostalih 5 odsto% je u vlasništvu kompanije kontraverznog biznismena iz Izraela, EGFE, a Vi ste u njoj izvršni direktor. Takođe, i ta kompanija je u blokadi. Uz to, u Republici Srbiji ste nekada registrovali kompaniju Uniprom metali d.o.o. Ćuprija, koja je 2018. godine izbrisana iz evidencije, a njen osnivač je pravno lice Zona metali d.o.o. Beograd. Osnivač kompanije Zona metali d.o.o. Beograd ste upravo Vi, gospodine Pejoviću. Za javnost je bitna sljedeća informacija: Zona metali d.o.o. Beograd je u blokadi zbog million eura duga i to više od 5 godina. Ima toga još, gospodine Pejoviću, zato polako, manje koristite riječ “prijetnja”, a više riječ “pravda” – ljekovitije je.

Evo i malog doprinosa kako ste dobijali koncesije u Crnoj Gori. Naime, prema podacima o dodjeli koncesije iz aprila 2020. godine, kompanija Uniprom White Bauxite je za 29 godina eksploatacije trebalo da prihoduje 54,2 miliona eura, dok je državi trebalo da plati 27 puta manje, to jest 2,2 miliona eura. Voli li se tako Crna Gora, gospodine Pejoviću?! Iz ovog posla ste trebali da budete “dobri” nekoliko desetina miliona eura, a državi kao i uvjek, bi dali mrvice.

Još nešto, gospodine Pejoviću: svaki put kad čitam što pišete, notiram po nekoliko stvari koje mirišu na krivične prijave. Vi ste juče napisali da ste skoro million kvadrata oko nalazišta boksita počeli da kupujete još 2017. godine ili tri godine prije ,raspisivanja javnog oglasa za dostavljanje ponuda za koncesiju iz 2020. godine?! Vidite gospodine Pejoviću, Vi ste sami priznali da ste 3 godine prije raspisivanja oglasa znali da će javni oglas biti raspisan čime ste sebe doveli u situaciju da pomislimo da ste možda korumpirali neke ljude. Znajući da vam tekstove piše iskusni advokat, upozorite ga na ove propuste, a i obratite pažnju da Vas svjesno ne gurne u dodatne probleme. Nemate ih malo u zadnje vrijeme.

Gospodine Pejoviću, radujem se i jedva čekam nove tužioce, pa će se vidjeti kako su Vam se dodjeljivale koncesije i kako ste, Vi, ja, ali i bilo ko drugi – dolazili do novca kojeg imamo.

Na kraju današnjeg saopštenja, kada me već pozivate da podnesem ostavku, ja Vas pozivam da: vratite državi milione eura i uložite iste u očuvanje proizvodnje u KAP-u, iz kojeg ste, kako su građani vidjeli, izvukli desetine miliona eura. Ako i odem sa funkcije, nastaviću da otkrivam sumnjive poslove. Za to nije potrebna pozicija nego malo konekcija i dobra volja.

Sa nestrpljenjem očekujem Vašu novu reakciju, jer kao što vidite, niti jednu moju informaciju nijeste demantovali. Zapamtite, imam dokumentacionu kondiciju za narednih 365 dana. Tek smo počeli, napredujemo ka važnim stvarima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
22.12.2021-08:28 08:28

Lako je blatiti kad se ne odgovara za izgovorenu riječ, kad ste skriveni iza imuniteta …

pero
22.12.2021-10:43 10:43

Vidi ovog sebijanskog dzandara, ako imas dokaze daj ih sudu i tuzilastvu ako nemas cuti pametniji si, nego sta bi sa onim21 milon to objasni i ko ti je to dao!???