Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Nadam se da će i EPCG dati neki prijedlog kako da se prevaziđe situacija sa KAP-om

''Svi smo nadam se svjesni da se to treba izbjeći i nadam se da će i EPCG koja je aktivni učesnici u razgovorima dati neki prijedlog u vezi sa KAP-om koji njima odgovara kako bi se ta situacija prevazišla'', kazao je Abazović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je, na konferenciji za medije u Vili Gorica sa zamjenikom predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije za ekonomski sistem, Fatmirom Bitićijem da treba podržati sve regionalne inicijative ali da nijedna nije zamjena za EU.

“Vi znate da je Sjeverna Makedonija dio inicijative Open Balkan. Po mom skromnom sudu sve regionalne inicijative treba podržati i nijedna reginalna inicijativa nije zamjena za Evropsku Uniju. Mi moramo da budemo svjesni da nije cilj Sjeverne Makedonije da imaju zamjenu za EU, jer je to krajnja destinacija na koju želimo da stignemo. Da bi tamo stigli mi moramo da jačamo regionalnu saradnju. Svaka inicijativa koja u tome pomaže, između ostalih Berlinski proces u kome mi učestvujemo, ilineka druga inicijativa koja bi mogla da se pojavi oko nekog drugog segmenta, mislim da idu u pravcu ubrzavanja integracionog procesa”, kazao je on i dodao da Crna Gora treba da gas u  integracijama.

“A da bi dala gas u integracijama mora da učestvuje u regionalnim inicijativama”, dodao je on.

Bilo rječi o KAP-u na Vladi

On je saopštio i da se na jučerašnjoj sjednici Vlade razgovaralo o situaciji u KAP-u.

“Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić nas je iznio mišljenje u vezi sa tom sitiuacijom, tu se preduzimaju određene aktivnosti. Postoji nekoliko modela kako se to može riješiti i nadam se da će se riješiti na način najbolji za građane i ekonomiju”, kazao je Abazović i dodao da su iz Ministarstva finansija iznijeli negativne posljedice do kojih može doći ukoliko dođe do većeg problema sa KAP-om.

“Svi smo nadam se svjesni da se to treba izbjeći i nadam se da će i EPCG koja je aktivni učesnici u razgovorima dati neki prijedlog u vezi sa KAP-om koji njima odgovara kako bi se ta situacija prevazišla”, kazao je Abazović.

Pitanje energetike se neće riješiti sigurno u narednih nekoliko godina ni u svijetu pa ni ovdje, kazao je on.

“Svi moramo razmišljati o izgradnji energetskih infrastruktura”, dodao je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve