Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović: Kompanije i privredni subjekti u Vladi imaju iskrenog partnera

Premijer je naznačio da ekonomskog razvoja nema na ispravan način bez vladavine prava i atmosfere u društvu gdje se znaju pravila poslovanja, uz stvaranje predvidivosti i mogućnosti da investitori dođu ili prošire svoje poslovanje

Kompanije i privredni subjekti koji djeluju u Crnoj Gori imaće u Vladi iskrenog partnera i pruženu ruku za sve aktivnosti koje imaju za cilj razvoj naše zemlje. Ovo je država koja konačno mora da iskoristi svoje šanse, istakao je predsjednik Vlade Dritan Abazović u govoru na otvaranju svečanosti povodom Izbora najuspješnijih menadžera/ki i preduzetnika/ca za 2021. u organizaciji Asocijacije menadžera Crne Gore, gdje je prisustvovao zajedno sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem i ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem.

Abazović je naveo da kada govori o optimizmu, ne govori bajke, već o neiskorišćenim šansama Crne Gore koje konačno moraju da se iskoriste i kompanijama koje treba da izađu na međunarodno tržište, u čemu će Vlada Crne Gore maksimalno pomoći.

Premijer je naznačio da ekonomskog razvoja nema na ispravan način bez vladavine prava i atmosfere u društvu gdje se znaju pravila poslovanja, uz stvaranje predvidivosti i mogućnosti da investitori dođu ili prošire svoje poslovanje.

Abazović je čestitao laureatkinjama i laureatima, konstatujući da su oni oličenje onoga što Crna Gora želi da bude, a to je država uspješnih ljudi, država na koju će građani da budu ponosni jer od svog rada stvaraju vrijednosti koje se prepoznaju širom Evrope.

“Ovdje danas vidimo ono što želimo da vidimo u cijeloj Crnoj Gori. Želimo da vidimo uspješne kompanije, ljude koji će osmijeh da prošire po cijeloj Crnoj Gori, ali i regionu. Imate punu podršku Vlade da nastavite sa svim aktivnostima koji vode ka većoj ekonomskoj aktivi naše države“, naglasio je Abazović.

Nakon uvodnih govora, predsjednik Vlade Abazović je uručio dvije nagrade i to: Marijani Kadić Bojanić, dobitnici specijalnog priznanja za doprinos menadžmentu u oblasti medija za 2021. godinu i Aleksi Lukiću, menadžeru godine u akcionarskim društvima.

Asocijacija menadžera Crne Gore kroz Izbor najuspješnijih menadžera/ki i preduzetnika/ca promoviše kompetentnost, poslovne rezultate, menadžerske i preduzetničke kvalitete. Izbor najuspješnijih predstavlja nagradu poslvone i akademske zajednice za ostvarene rezultate. Dodjela ovih nagrada je stalni godišnji događaj kojim promovišemo izbrsnost kao ključni princip menadžerskog i preduzetničkog poziva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve