Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Cilj je da Bar za tri do četiri godine dobije hotel sa pet zvjezdica

Abazović je kazao da Vlada pokušava da se bavi optimističnim stvarima

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i predsjednik Liko Soho Group Igor Lisov organizuju konferenciju za medije povodom izgradnje hotela sa pet zvjezdica u Baru.

Abazović je kazao da Vlada pokušava da se bavi optimističnim stvarima.

“Ideja je da Bar kao destinacija koja do sada nije imala značajnije brendove, dobije svoj brend, hotel sa pet zvjezdica. Resorni ministri su preduzeli sve aktivnosti za stvaranje dokumentacije, ali je ideja da pokažemo otvorenost za dolazak novih brendova u CG, kao što je Radison. Razumijem bojazan javnosti da od obećanja teško dolazi do realizacije. Ono što razlikuje ovu situaciju od prethodnih, jeste da se država obezbijedila da radi fer biznis u CG. Cilj je da za neke tri, četiri godine Bar dobije hotel sa pet zvjezdica”, dodao je on.

On je rekao da poziva sve na poštovanje ugovornih obaveza i da grade jednu biznis atmosferu u kojoj će biti lako dolaziti do novih projekata.

Milatović je kazao da su nakon snažnog oporavka turizma imali jednu jako dobru novost za Bar, a to je informacija da će u saradnji sa liderom igejming industrije u Americi od juna imati Bar kao jedan hub regionalni za igejming industriju.

“Ovo je značajno za unapređenje turističke sezone u Baru. Investitor je od 2019. imao ugovorni odnos u dijelu realizacije projekata. Tražio je da bude dio strateških projekata Vlade, da je jedini hotel koji je dao bankarsku garanciju u iznosu od 7,5 miliona eura. Ovaj hotel sa pet zvjezdica sa 322 jedinica očekujemo do 2025”, kazao je Milatović.

On je istakao da Vlada čini sve napore da od Bara, koji možda u prethodnom periodu nije bio prepoznat sa bogatom turističkom ponudom, pogotovo od hotela sa pet zvjezdica, u narednom periodu to i postane.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić rekao je da bi ove godine trebalo da bude investirano deset miliona eura, te da sve ide planiranom dinamikom.

“Vjerujemo da će Bar ovim projektom da dobije dodatnu vrijednost koju nije imao do sada”, rekao je Spajić.

Predsjednik Liko Soho Group Igor Lisov kazao je da je završena faza projektovanja za izgradnju hotela u Baru.

“Imamo vrlo ozbiljne namjere. Mi smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju državi i bankarsku garanciju. Radison grupa je ozbiljan kompanija koja ima mnoge hotele u svijetu”, istakao je on.

Prva faza je izgradnja hotelske strukture od pet zvjezdica, sa, kako je rekao, 322 hotelske jedinice.

Smatra da sljedeći put treba da se sretnu na gradilištu.

“Davaćemo informaciju i Vladi i vama o svakoj fazi završetka našeg projekta. Radićemo sve što je u našoj moći da populizujemo našu zemlju u Crnoj Gori. Realizacijom ovih projekata možemo da dovedemo ogroman profit zemlji. Imamo ozbiljne namjere da nastavimo da radimo dalje u CG. I već imamo planove da predložimo Vladi još neke projekte”, rekao je on.

Predsjednik Radison hotel grupe Dejvid Dženkis rekao je da je Crna Gora predivna zemlja čija će postojeća turistička infrastruktura biti još poboljšana.

On je kazao da je Radison grupa dugo godina zainteresovana da dođe u Crnu Goru.

“Našli smo i ovaj projekat i dobrog investitora. Radison grupa je jaka na Balkanskom poluostrvu. Imamo hotele u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji. Vjerujemo u potencijal Crne Gore”, rekao je Dženkis.

Dodaje da kao jedna od najvećih hotelskih grupa vjeruju da mogu da dovedu veliki broj turista u CG i zaposle više ljudi.

“Vidimo da ne treba da razvijamo samo ljetnji turizam. Bar je vrlo interesantan za naš projekat”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve