Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Zašto je Google Drive i dalje pun nakon brisanja fajlova?

Evo rješenja za situaciju kada obrisani fajlovi i dalje zauzimaju prostor na Google Drive-u

Ako je vaš Google Drive dosegao limit u pogledu dozvoljenog prostora za čuvanje podataka, potrebno je da obrišete stare i beskorisne fajlove kako biste oslobodili dragoceno potrebni prostor. Ali šta ako ste već obrisali fajlove, a vaš Google Drive je i dalje pun?

Evo šta treba da znate o tome zašto se ovo dešava i šta možete da uradite da riješite problem.

Zašto se prostor na Google Drive-u ne oslobađa nakon brisanja fajlova

Može biti zbunjujuće kada obrišete fajlove sa Google Drive-a i vidite da niste oslobodili ništa od dodatnog prostora na vašem „cloud“ disku. Razlog za ovo je jednostavniji nego što mislite: „obrisani“ fajlovi se zapravo samo premjeste u „Trash“ korpu, gdje i dalje zauzimaju prostor za skladištenje.

Google to čini kao sigurnosnu mjeru, kao dodatni korak koji sprječava korisnike da slučajno obrišu važne fajlove.

Obično, Google Drive drži obrisane fajlove u „Trash“ korpi 30 dana prije nego što ih zaista obriše. Ovo vam daje dovoljno vremena u slučaju da se predomislite i treba da vratite obrisane fajlove.

Ali ako vam je potrebno da odmah oslobodite prostor za skladištenje, ne morate da čekate. Možete jednostavno ručno isprazniti korpu.

Ispraznite korpu sa bespotrebni fajlovima na Google Drive-u da odmah oslobodite prostor za skladištenje

Da biste to uradili, idite na Google Drive u vašem pretraživaču i kliknite na korpu za smeće u lijevom meniju. Ovde ćete pronaći taster „isprazni korpu“. Kliknite na njega, a zatim potvrdite klikom na „obriši zauvijek“.

Ova procedura trajno uklanja sav sadržaj iz „Trash“ korpe i momentalno oslobađa prostor za skladištenje na vašem Google Drive nalogu, prenosi PC World.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve