YouTube je 20. maja najavio novu funkciju, a u pitanju je podsjetnik da je vrijeme za spavanje, te opcija koja bi od monitora trebalo da odvoji čak i one koji se od video sadržaja teško odvajaju.

Foto: Aytac Unal/Anadolu Agency/Getty Images

Nova funkcija se pridružuje “take a break” podsjetniku, a kako bi udruženim snagama uticali na dobrobit korisnika, i ograničili vrijeme koje se provodi ispred računara, te svakog uređaja koji emituje YouTube sadržaje. Krajnji cilj je da se korisnicima pomogne da odgovornije koriste sve Google proizvode, budući da su se problemi zavisnosti od digitalnih pomagala pogoršali tokom pandemije.

Iz kompanije kažu da su u posljednje dvije godine poslali preko tri milijarde “take a break” podsjetnika, što, tvrde eksperti, ukazuje na veliki broj onih koji se rijetko odvajaju od računara. Sa novim podsjetnikom bi to vrijeme trebalo da se dodatno ograniči, a korisnici mogu sami da podese željeno vrijeme, i da u podešavanjima sebi ograniče YouTube porcije. Oni koji izaberu novi podsjetnik moći će i da ga odlože kada se aktivira, pa ostaje da se vidi koliko će nova funkcija uticati na one koji bi da se odvoje od videa, ali za to nemaju dovoljno volje i samodiscipline.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve