Lei Jun, CEO kompanije Xiaomi je istakao da kineski proizvođač planira da tokom naredne godine isporuči deset ili više 5G telefona. Jun je ovo istakao tokom World Internet Conference događaja u Kini.

Foto: Steve Parsons/PA

Xiaomi je već počeo sa prodajom svog 5G uređaja, modela Xiaomi Mi 9 Pro, koji je objavljen prošlog mjeseca. Xiaomi Mi 9 Pro je, doduše, imao veoma limitiranu objavu i stigao je samo na tržište Kine. Prema navodima zvaničnika kompanije, 5G raspon će biti značajno širi sa poboljšanim opcijama konekcije koje stižu na premijum, ali i uređaje iz srednjeg i donjeg segmenta naredne godine.

Kao posljedica trgovinskog rata između SAD i Kine, korisnici u Kini se iz patriotskih pobuda sve više okreću Huaweiju i proizvodima ove kompanije. Veća fokusiranost korisničkog tržišta na Huawei je dovela do toga da je Xiaomijevo tržišno učešće u Kini palo na 11,8 procenata u drugom tromjesečju, sa 13,9 % iz prethodne godine. Pozitivna stvar za kompaniju je to što je Xiaomi u Evropi ostvario povećano tržišno učešće tokom drugog tromjesečja, na 9,6% sa 6,5 procenata iz prošle godine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve