Xbox Series X je prikazao fantastične igre zbog kojih već sada želite da kupite ovu konzolu uprkos čestim negativnim komentarima na njihov račun. Prikazane su 22 Microsoftove ekskluzive od kojih su neke poput Fable i Stalker 2 fanovi željno iščekivali.
Prva prikazana igrica je Halo infinite, klasična pucačina na koju smo navikli, prikazan je i cinematic i gameplay sa izuzetkom gameplaya za multiplayer. Ni cinematic nam ipak nije otkrio konačno ko je “master chief” u igrici no možda je u tome baš i poenta.

State of Decay 3 je pravo osvježenje na Xboxovom repertoaru s obzirom na masivnost ove igrice. Veća je od prve dvije njene verzije, vizuelno je kompleksnija, a najvažnije i najbolje je to što je napravljena za veliki broj igrača koji se zajedno bore da prežive u vrijeme apokalipse.

Sa Forzom Motorsport je Xbox pokazao koliko zapravo drži do vizuelnosti s obzirom na realističnost ove prepopularne videoigre.

Inače mnogi Xboxu zamjeraju da ne razumije dobro ljubitelje igara zbog “osrednjosti” gameplaya, grafike, zvuka i animacije te da previšu ulažu u konzolu, a manje u igrice. Koliko je to istina je uvijek dobra tema za raspravu, ali Microsoft je ostavio bolji utisak od Sonyja i njihovog game reveala za PlayStation 5.

Osim što je grafički Xbox superiorniji, ono što će mnoge privući jeste što na novoj Xboxovoj konzoli možete igrati igrice sa prethodnih serija od one prve iz 2004. preko Xboxa 360 i One. Pored toga, istina je i da Xbox ima napredniji i osjetljivi kontroler.

Igrica Stalker 2 koja je večeras prikazana je možda i najveći udarac Playstationu s obzirom na to da je to videoigra koju su fanovi čekali 13 godina. U pitanju je jedna od najboljih RPG pucačina, a radnja je smještena u Černovil i obiluje naučnom fantastikom.

Tell my why je još jedna njihova nova poslastica s obzirom na to da ovo nije vrsta igrice kojima je Microsoft ranije pridavao pažnju, a opet postoji velika baza ljubitelja igara koji jednostavno vole mogućnost izbora koju ti pruža Tell my why, ili PlayStationov fantastični Until down.

Microsoft je otkrio i svoju čuvenu simulaciju Flight simulator koji je ranije bio dostupan samo na kompjuteru – od decembra i na Xbox Series X. Flight simulator je definitivno najrealnija vožnja aviona, a zašto je ovo odlično ocjenjena igra pokazao je još jednom večerašnji cinematic igrice.

U suštini Xbox Series X je otkrio mnogo razloga zbog čega ćete htjeti da imate ovu konzolu u kući. Ono što mnoge u ovom trenutku veoma interesuje, a Microsoft nije želio otkriti je koliko će koštati cijena konzole.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve