Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Word dobija ChatGPT integraciju

Pored alata Ghostwriter ChatGPT, iz kompanije Creative Data Studio kažu da će Office Bundle uskoro biti na raspolaganju korisnicima. Riječ je o paketu koji uvodi ChatGPT u programima Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook i Word

Dodatak pod nazivom Ghostwriter ChatGPT omogućava korišćenje vještačke inteligencije tokom rada u programu Word.

Alat kompanija Open AI uveliko osvaja planetu generisanjem tekstualnih odgovora na upit korisnika. Tekstualni podaci se mogu implementirati u stotinama aplikacija, a vjeruje se da će program Ghostwriter ChatGPT olakšati proces pisanja. Dodatak omogućava korišćenje vještačke inteligencije unutar programa Word, tako što korisnik implementira odgovore bota u dokument dok je AI alat aktivan.

Ghostwriter ChatGPT je djelo Creative Data Studios. Pored pomenute, uključuje još zgodnih funkcija kao što je opcija za konfiguraciju dužine odgovora koja postoji u Word Pro Edition. Za korišćenje bilo koje verzije neophodan je besplatni ključ Open AI.

Kako integrisanje vještačke inteligencije može poboljšati Word?

Osnovna verzija ovog programa koristiće se na operativnim sistemima Windows, Mac, ali i preko internet pretraživača. Dostupna je u paketima Office 2019, odnosno 2021, kao i Microsoft 365 (nekadašnji Office 365). Omogućava ispravke grešaka u trajanju do godinu dana sa jednim Open AI ključem za jedinstvenog korisnika.

Kako ChatGPT ima svoju plaćenu verziju, upotreba vještačke inteligencije u komercijalne svrhe imaće posebne pogodnosti. Word Pro Edition donosi sve dostupne osnovne karakteristike i sve usluge koje nudi kompanija Open AI. Dužina odgovora se može podešavati, a besplatne su ispravke i ažuriranja. Podrazumijeva se usluga namenjena jednom korisniku, prenosi Windows central.

Za instalaciju Ghostwriter ChatGPT neophodno je pokrenuti Office Add-in prodavnicu. Kreator programa Patrik Hasting napominje da bi dodatak mogao biti uklonjen iz prodavnice kada Microsoft uvede sopstvenu implementaciju ChatGPT u programu Word. S obzirom na veliku investiciju u Open AI nema sumnje da će stručnjaci kompanije Microsoft imati slobodu da to i učine. Nedavno je Microsoft odlučio da integriše ChatGPT u svoj internet pretraživač.

„Možda će Ghostwriter ChatGPT nestati za godinu ili dvije, kada postane sastavni dio programa Word. Ja sam potpuno saglasan sa tim. Ono što sam napravio je dostupno svima, pa zašto ga ne biste i vi koristili?“, navodi Hasting.

Pored alata Ghostwriter ChatGPT, iz kompanije Creative Data Studio kažu da će Office Bundle uskoro biti na raspolaganju korisnicima. Riječ je o paketu koji uvodi ChatGPT u programima Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook i Word. Svako ko sada kupi Word verziju Ghostwriter ChatGPT-a dobiće popust, kada se pojavi čitav paket.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve