Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Windows 11: Facebook vidžeti, novi File Explorer i Windows Spotlight sa 4K podrškom

Windows 11 već neko vrijeme unovi novine, kako sa dizajnerske, tako i sa funkcionalne strane. Sada stižu novi vidžeti, novi File Explorer i još mnogo toga

Verzija operativnog sistema naziva koja donosi promjene je Windows Insider Dev Channel Build 23451. Samim tim što je u pitanju DevChannel verzija, to ne znači da će ove promjene po svaku cijenu biti zvanično usvojene, već da su i dalje na testiranju, ali ako se pokažu  dobro, možemo ih vidjeti u okviru regularnih ažuriranja za Windows 11 operativni sistem.

File Explorer ima novi dio sa detaljima o onome što otvarate, koji je dalje dostupan putem prečice Alt+Shift+P. Novost je da sada taj dio prikazuje informacije o nedavnim aktivnostima, povezanim datotekama, elektronskom poštom i posjeduje opciju Share za dijeljenje.

Međutim, neke od prethodno nabrojanih funkcija, mogu se pojaviti samo za fajlove koji se odnose na OneDrive ili drugim servisima za podatke koji su u oblaku.

Vidžet za Facebook nalog

Ukoliko imate Facebook nalog, možete isprobati i novi vidžet za ovu društvenu mrežu. Da biste dodali Facebook vidžet u postojeću kolekciju, potrebno je da odete do tabele sa vidžetima i kliknete na znak plus. To će pokrenuti sliku vaše Facebook aktivnosti koja će potom otvoriti aplikaciju. Osim ovoga, Microsoft uz ovo omogućava i da odredite kako će vidžet izgledati prije nego što ga dodate na ekran.

Opcija Windows Spotlight koja ima ulogu da na pozadinu zaključanog desktopa prikazuje različite fotografije takođe je unapređena kroz podršku za 4K fotografije koje prikazuje, naravno, na ekranima u toj rezoluciji. Uz to, o prikazanim fotografijama pruža malo drugačije informacije, koje su ujedno različito i raspoređene na ekranu.

Kako prenosi PC World, ukoliko ste dio Insider programa i dobijete pomenuto ažuriranje, možete sami isprobati neke od ovih opcija.

Dodatna ažuriranja

Microsoft je, podsjetimo, najavio da ažurira svoj Start meni, ali tako što će u njega ubacivati reklame, s tim da će ovo od sada obuhvatiti više korisnika.

Korisnici će u okviru novog Start menija dobijati „obavještenja“ koja promovišu Microsoft proizvode poput OneDrive servisa. Kao dodatak tome, u Start meniju u odjeljku „Recomended“ (Preporučeno), Windows će obično uključivati posljednje dokumente na kojima ste radili.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve