Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Windows 10 omogućava brži “Safely Remover Hardware”

Sa Quick Removal modom, USB uređaji su uvijek spremni za uklanjanje bez upozorenja

Jedna od prvih stvari na koje se novi korisnici računara upozoravaju u eri eksternog USB skladišta, jeste da u meniju kliknu na “eject” prije nego što uređaj fizički izvuku iz slota. Na Windowsu, ovo obično znači aktiviranje “Safely Remover Hardware” opcije. Ovo međutim, možda više neće biti tehnički neophodno na Windowsu. Od verzije 1809, Windows 10 će imati mod koji će omogućavati da se USB skladište izvuče u bilo kom trenutku, prenosi Benchmark.

Foto: digitaltrends

Pređašnji režim i dalje je dostupan, ali ga je neophodno aktivirati za svaki novi uređaj koji se priključi na mašinu. Ovo se izvršava desnim klikom na Start > Disk Management, gdje se u Properties uređaja u odjeljku Policies selektuje ‘Better Performance’, piše Svet kompjutera.

Počevši od Windows 10 update 1809 verzije, Microsoft prebacuje uobičajenu opciju na Quick Removal. Sa ovim modom, USB uređaji su uvijek spremni za uklanjanje bez upozorenja. Mana ovog sistema jeste da sistemske performanse mogu da budu umanjene (ovo se posebno odnosi na upis podataka).

Korisnici će imati opciju izbora između obje navedene opcije, u zavisnosti od preferencija i potreba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve