Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

VR, AR i MR tržište će do 2030. vredjeti 30 milijardi dolara

Tržište bi trebalo da raste usled sve veće popularnosti gejminga baziranom na virtualnoj i proširenoj stvarnosti, ali i drugih sektora kao što su edukacija i udaljena podrška u kojima takođe raste upotreba XR tehnologija

Kompanija IDTechEx Research sprovela je istraživanje tržišta nazvanog extended reality (XR) koje sačinjava kombinacija tehnologija kao što su virtualna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR) i takozvana miješana stvarnost (mixed reality – MR). Prema njihovim predviđanjima, do 2030. godine XR tržište trebalo bi da dostigne vrijednost od 30 milijardi dolara.

Ilustracija

Tržište bi trebalo da raste usled sve veće popularnosti gejminga baziranom na virtualnoj i proširenoj stvarnosti, ali i drugih sektora kao što su edukacija i udaljena podrška u kojima takođe raste upotreba XR tehnologija.

Valja izdvojiti i sve veća ulaganja kompanija kao što su Sony, HTC i Oppo (posebno u domenu proširene stvarnosti). Tu su i softverske kompanije kao što je na primjer Facebook koji u svom vlasništvu ima kompaniju Oculus koja se specijalizovala upravo za XR tržište.

IzvorBug

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve