Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Vlada Kosova zabranila TikTok u javnim institucijama

On je objasnio da su sve javne institucije obavezne da uvedu potrebna tehnička ograničenja kako bi se spriječilo korišćenja društvene mreže TikTok, kao i da je javnim službenicima zabranjeno da na svojim službenim telefonima pristupaju toj mreži

Vlada Kosova odobrila je nacrt strategije za borbu protiv droge za period od 2024. do 2028. godine i zabranila korišćenje društvene mreže TikTok u javnim institucijama.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Bardhil Dobra izjavio je da je svrha zabrane korišćenja TikToka u javnim institucijama sprečavanje sajber napada, prenio je RTK2.

On je objasnio da su sve javne institucije obavezne da uvedu potrebna tehnička ograničenja kako bi se spriječilo korišćenja društvene mreže TikTok, kao i da je javnim službenicima zabranjeno da na svojim službenim telefonima pristupaju toj mreži.

„Ta mjera je preventivna. Sve evropske države su preduzele slične korake. Hoćemo da imamo preventivne mjere i da ne dođemo u situaciju da imamo napade i onda se bavimo posljedicama. Na ličnim uređajima je dozvoljena upotreba, ali ne i na državnoj mreži tokom radnog vremena“, rekao je Dobra.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve