Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Video-rekorderi se još prodaju: Pojedini koštaju i 700 eura

Japanska firma Funai u julu 2016. godine proizvela je posljednji komad video-rekordera, nakon čega su VHS rekorderi otišli u istoriju

Japanska firma Funai u julu 2016. godine proizvela je posljednji komad video-rekordera, nakon čega su VHS rekorderi “otišli u istoriju”.

Još tada je, prije osam godina, N1 provjeravao da li su video-rekorderi već postali dio istorije ili su i dalje mogli negdje da se kupe.

U trgovinskim lancima tehnike video-rekordera ni tada nije bilo, ali je i mogao da se kupi preko interneta i to po cijenama od 5 do 50 eura.

Danas smo, jednostavnom pretragom samo na jednom od sajtova za prodaju i kupovinu novih i polovnih stvari („Kupujem-prodajem“), ustanovili da trenutno postoji više stotina oglasa za prodaju video-rekordera.

Od „nikad korišćenih“ do „kao novih“. Od „čistog Japanca“, preko „kolekcionarskog primjerka“ i onog koji je „pronađen u šupi, neispravan“ pa do „potpuno ispravnih“.

Cijene su – šarenolike, od 10 eura, pa i do 150 eura koliko traži vlasnik Panasonikovog video-rekordera koji „nema sliku, ali ima ton“. Ako kupac uz njega pazari još jedan sličan, iste marke – dobija oba po cijeni od 200 eura.

I na eBay mogu da se pronađu video-rekorderi po cijenama od oko 30, 40 eura, ali i po znatno višim cijenama, poput ovog sa slike koji se prodaje za 699 eura.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve