U doba kada je socijalno distanciranje dovedeno na najviši nivo u novijoj istoriji i kada se većina komunikacije obavlja samo putem Interneta, veoma je važno zaštiti online privatnost. Međutim, istraživanje koje je sprovedeno u Americi pokazuje da Amerikanci ne mare mnogo za to…

Ilustracija

Kompanija Zebra koja se bavi osiguranjem, napravila je istraživanje svojih korisnika u kome je željela da otkrije koje su njihovi najveći bezbjednosni strahovi, ali i da otkrije kakve su njihove navike po pitanju čuvanja šifri i pristupnih parametara za različite servise. Rezultati koje su dobili prilično su zastrašujući.

Naime, pokazalo se da skoro četiri petine Amerikanaca (79 procenata) dijeli svoje šifre sa osobama van njihovog doma. Najviše se dijele šifre za pristup video streaming servisima (35 procenata). Za njima slijede servisi za dostavu robe (29 procenata) i muzički streaming servisi (9 procenata). Istovremeno samo 20 procenata Amerikanaca brine o mogućnosti krađe njihovog identiteta ili hakovanja.

Čak 39 procenata ispitanika koristi istu šifru za sve servise, pa je očigledno da Amerikanci još uvijek nisu svjesni kakve posledice mogu da budu po njih nakon eventualnog sajber napada. Mnogo više ih je zabrinuto zbog mogućnosti fizičkog upada u dom (33 procenta), ili od požara (28 procenata), dok je samo 13 procenata kao najveći strah navelo mogućnost krađe njihovog identiteta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve