Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Twitter ukida politiku o korona dezinformacijama

Musk je konstantno izražavao svoje protivljenje zabranama i nekim bezbjednosnim mjerama koje su korišćenje u borbi protiv korona virus. Tesla je prkosila zatvaranjima zbog pandemije tako što je držala fabrike otvorene uprkos mjerama

Dugogodišnji napori Twitter-a u borbi protiv dezinformacija o korona virusu su pri kraju, barem za sada.

Twitter je počeo da se bavi dezinformacijama o koroni u januaru 2020.godine

Kompanija je prestala da primjenjuje svoju politiku dezinformacija o korona virusu 23. novembra. Još uvijek nije jasno da li će Twitter vratiti bilo koji nalog koji je bio zabranjen zbog širenja dezinformacija u okviru planirane amnestije koji je najavio Musk. Međutim, to ukazuje da kompanija neće više blokirati korisnike ili brisati sadržaj koji uključuje laži o koronavirusu ili vakcinama.

Twitter je počeo da se bavi dezinformacijama o koroni u januaru 2020.godine pošto je virus počeo da se širi globalno. Od tada Twitter je zabranio preko 11.200 naloga, selektovao preko 97.600 primjera lažnog sadržaja. Hirurg indijskog porekla, Vivek Murthy ukazao je na politiku Twitter-a kao primjer kako druge tehnološke platforme mogu da se bore protiv lažnih medicinskih vijesti.

Musk je konstantno izražavao svoje protivljenje zabranama i nekim bezbjednosnim mjerama koje su korišćenje u borbi protiv korona virus. Tesla je prkosila zatvaranjima zbog pandemije tako što je držala fabrike otvorene uprkos mjerama.

Takođe, Musk je naveo tokom poziva o zaradi u aprilu 2020.godine da takve mere ustvari predstavljaju „prisilno zatvaranje ljudi“. Musk podržava vakcinaciju ali se u isto vreme protivi uvođenju mera protiv korona virusa.

Twitter je otpustio dosta ljudi koji su bili posvećeni otkrivanju neprimerenog i zabranjenog sadržaja. Musk je otpustio tim posvećen borbi protiv materijala o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) u sklopu otpuštanja. On je smanjio tim sa otprilike 20 zaposlenih na manje od 10 ljudi.

Twitter bi sada mogao da upadne u pravne probleme jer se često po zakonu nalaže uklanjanje štetnog materijala. Zakon o bezbednosti na internetu u Velikoj Britaniji dozvoljava regulatorima da kažnjavaju kompanije ako brzo ne uklone uvredljiv sadržaj.

Otpuštanja su velika. Twitter sada ima ograničenu sposobnost da se odbrani od botova i drugih lažnih naloga. Twitter se borio da smanji i reguliše neželjenu poštu koja prikriva vesti o kineskim protestima nakon što je Musk otpustio Twitter-ov antipropagandni tim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve