Twitter testira funkciju skrivanja odgovora na tvitove

Umjesto brisanja napadnih, uvredljivih i neželjenih odgovora, nova opcija omogućava korisniku da ih pojedinačno sakrije

Twitter je počeo sa testiranjem funkcije, koja korisnicima omogućava da skrivaju trol komentare i odgovore na servisu. Društvena mreža je objavila početak testiranja svoje kontroverzne “hide replies” funkcije u SAD i Japanu.

Twitter

Umjesto brisanja napadnih, uvredljivih i neželjenih odgovora, nova opcija omogućava korisniku da ih pojedinačno sakrije. Korisnici će moći da skrivaju odgovore na tvitove i na desktop sajtu i na mobilnoj verziji aplikacije.

Twitter je istakao da mogućnost skrivanja tvitova korisnicima daje više kontrole nad razgovorima. Kritičari ovog poteza tvrde da će ovakva funkcija omogućiti korisnicima da spriječavaju izražavanje različitog mišljenja. Međutim, kreatori platforme vjeruju da će vidljivost skrivenih odgovora (kao i činjenica da će svi moći da ih vide) spriječiti cenzuru.

Twitter je funkciju ranije testirao u Kanadi, a rezultati su ohrabrujući. Korisnici su uglavnom skrivali tvitove koji su bili nebitni, uvredljivi ili nerazumljivi. Više od četvrtine (27 procenata) korisnika čiji su tvitovi skriveni su istakli da će razmisliti o tome da svoje akcije ne ponove u budućum tvitovima.

Funkcija “hide replies” nije trajna, pa bi u zavisnosti od testiranja za tržišta SAD i Japana Twitter mogao da je u potpunosti odbaci.

Komentari

avatar