Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Twitter: Otpušteni oni koji su prozvali Muska

Neki kažu da u kompaniji više niko nikome ne vjeruje, pa sve liči na nekakvu satiru koja izvrće ponašanje onih koji žive i rade u kapitalizmu

Na Twitteru već neko vrijeme vlada haos, a sve više otpuštenih radnika dijeli svakojake nevjerovatne informacije. Poslije onih koji su otkaz dobili preko mima, te slavnih ličnosti koje su napustile platformu zbog Muskovog ponašanja, na red su došli radnici koji su otpušteni zbog toga što su novog vlasnika pozvali na odgovornost.

Neki kažu da u kompaniji više niko nikome ne vjeruje, pa sve liči na nekakvu satiru koja izvrće ponašanje onih koji žive i rade u kapitalizmu. Bar tri radnika koja su preživjela masovno otpuštanje su dobila otkaz nakon što su na Twitteru prozvali Elona Muska. Jedan od njih je i Eric Frohnhoefer, koji je reagovao na tvit u kojem se Musk izvinio što je mreža sporija u nekim zemljama. Tom prilikom je napisao da novi vlasnik nije u pravu, a kada ga je ovaj upitao šta su tačne informacije, Frohnhoefer je odgovorio da je Twitter za Android sporiji zbog velikog broja beskorisnih funkcija, te da je to posljedica niza pogrešnih odluka.

Umjesto da bude nagrađen, Frohnhoefer je ubrzo dobio otkaz. Musk je svoje pratioce na ovoj platformi obavijestio da je radnik otpušten nakon što je Frohnhoefer na komentar da bi možda trebalo da s Muskom komunicira privatno, odgovorio da bi to rado činio da ovaj pitanja postavlja privatno – preko Slacka ili mejla (tvitovi su kasnije obrisani). Nova strategija sve više liči na iživljavanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve