Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Twitter otpušta još ljudi koji se bave moderacijom sadržaja

Bloomberg piše i da su eliminisani radnici u timovima koji se bave politikom dezinformisanja na društvenim mrežama, globalnim žalbama i državnim medijima na platformi

Novi prvi čovjek Twitter društvene mreže pravi mnogo dublje rezove nego što je bilo ko to očekivao, a krajem prošle nedjelje na tapetu je bila ekipa koja se bavi uređivanjem sadržaja na globalnom nivou, sa fokusom na govor mržnje i maltretiranje drugih korisnika.

Djelovi ekipa iz Dablina i Singapura koje su bile zadužene za pomenutu moderaciju dobili su otkaze u petak uveče, uključujući i ključne ljude kao što su Nur Azhar Bin Ajob, koji je bio prvi čovek za integritet sajta za region Azija-Pacifik, kao i Analuiza Domingez, više direktor politike prihoda.

Bloomberg piše i da su eliminisani radnici u timovima koji se bave politikom dezinformisanja na društvenim mrežama, globalnim žalbama i državnim medijima na platformi.

Ela Irvin, šef odjeljenja za povjerenje i bezbjednost Twitter mreže, potvrdila je da je nekoliko članova timova dobilo otkaz, ali je negirala da su u pitanju timovi koje Bloomberg spominje.

Ona je dodala da je Tviter eliminisao uloge u oblastima kompanije koje nisu dobile dovoljan „obim“ da opravda kontinuiranu podršku. Takođe je rekla da je Twitter povećao broj zaposlenih u svom odjeljenju za žalbe i da će i dalje imati šefa politike prihoda i šefa platforme za povjerenje i sigurnost za azijsko-pacifički region.

Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, djelimično finansirajući posao sa skoro 13 milijardi dolara duga koji je podrazumijevao otplatu kamata od oko 1,5 milijardi dolara godišnje. Od tada je krenuo u vrlo detaljnu misiju preuređivanja platforme za koju je rekao da je u opasnosti od bankrota i da je od početka novembra gubila 4 miliona dolara dnevno.

Govoreći na Tvitter Spaces događaju prošlog mjeseca, do skoro najbogatiji čovjek na svijetu je uporedio kompaniju sa „avionom koji se kreće ka zemlji velikom brzinom sa upaljenim motorima i komandama ne rade“. Otkako je preuzeo kompaniju, Mask je odobrio otpuštanje ili odlazak oko 5.000 od 7.500 zaposlenih kompanije Twitter i kreirao „tvrdo“ radno okruženje za one koji su ostali.

U međuvremenu se Twitter suočava sa više tužbi zbog neisplaćenih otpremnina, neplaćenih računa, uključujući privatne čarter letove, softverske usluge i iznajmljivanje u jednoj od njegovih kancelarija u San Francisku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve