Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Twitter, Elon Musk i prevare s kriptovalutama

Eksperti upozoravaju da bi oni koji prate javne ličnosti na Twitteru trebalo da budu posebno obazrivi u vezi s porukama i obavještenjima koja stižu s nepoznatih naloga, a plaćanje za učešće u nagradnim igrama se nikako ne preporučuje

Oni koji Muska prate na platformi Twitter su se našli na meti prevaranata koji su nove pratioce dodali na listu po imenu “Deal of the Year”.

U pitanju je Twitter spisak koji služi kao mamac, a potencijalne žrtve motiviše da uplate male sume u kriptovalutama, a zauzvrat im se obećava pet hiljada Bitcoina. Ciljaju se oni koji prate Muska, ali i naloge kompanija Tesla i SpaceX, te svih povezanih. I prevara ima ime – Freedom Giveaway, a napadači svim novim pratiocima pomenutih naloga šalju obavještenja o “nagradnoj igri”.

Na listi je preko 150 Twitter korisnika, a reklama je urađena tako da liči na tvit sa zvaničnog profila Elona Muska, u kojem se obećavaju besplatne kriptovalute nasumično izabranim novim pratiocima. Eksperti upozoravaju da bi oni koji prate javne ličnosti na Twitteru trebalo da budu posebno obazrivi u vezi s porukama i obavještenjima koja stižu s nepoznatih naloga, a plaćanje za učešće u nagradnim igrama se nikako ne preporučuje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve