Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Twitter Blue će koštati 8 dolara mjesečno

Skok od 3 dolara u odnosu na trenutnu cijenu od 5 dolara mjesečno predstavlja povećanje cijene od 60 odsto

Twitter povećava cijenu svoje pretplatničke usluge.

Za početak, nove cijene

Cijena za Twitter Blue će biti 8 dolara mjesečno u SAD. Cijene u drugim zemljama biće prilagođene kupovnoj moći potrošača na tim tržištima, rekao je Elon Musk. Skok od 3 dolara u odnosu na trenutnu cijenu od 5 dolara mjesečno predstavlja povećanje cijene od 60 odsto.

Takođe, Twitter planira da doda nove pogodnosti servisu. Korisnici će vidjeti manje oglasa i moći će da postavljaju duže video zapise i audio zapise. Takve opcije Twitter je testirao prije Musk-ovog preuzimanja.

Takođe, uvodi se opcija prioriteta u odgovorima, tagovanju i Twitter-ovoj funkciji pretrage. Takve pogodnosti Musk navodi kao neophodne za smanjenje količine neželjene pošte na platformi.

Promena cijene za Twitter Blue dolazi nekoliko dana nakon spekulacija o tome kako bi se Twiter mogao promijeniti pod Musk-ovim vlasništvom. Musk je takođe razmatrao povećanje cijene za Twitter Blue na čak 20 dolara mjesečno i da pretplatu učini uslovom za verifikaciju.

Međutim, izgleda da je Musk promijenio odluku za cijenu nakon što je tvita pisca Stivena Kinga koji je kritikovao takvu promjenu. „Moramo nekako da platimo račune“, rekao je Musk. „Twitter se ne može u potpunosti osloniti na oglašivače. Šta kažete na 8 dolara?“

Takođe, Musk tvrdi da će izmjene Twitter Blue-a, dati kompaniji način da podrži kreatore sadržaja. Vlasnik Nibelliona, jednog od najpopularnijih naloga koji donosi vijesti o igricama na Twitter-u, rekao da napušta platformu. On je kao ralog naveo Musk-ovo preuzimanje i poteškoće na koje je naišao pri monetizaciji svog rada.

Nalozi poput Nibellion-a su žila kucavica Twitter-a. Iako predstavljaju samo oko 25 procenata korisničke baze, oni čine više od 97 procenata tvitova koje vidite na platformi.

Promjena Twitter Blue-a je vjerovatno samo početak promjena koje je Musk planirao za Twitter. Prema izvještajima New York Times-u, Musk je naredio otpuštanja širom kompanije koja bi mogla uticati na čak 50 odsto zaposleniih u Twitter-u.

Takođe, Musk navodno razmišlja o vraćanju Vine-a, servisa na kojem su se dijelili kratki video snimci. Takođe, Musk još uvijek nije rekao kada zvanično stupaju nove promjene za Twiiter Blue.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve