Iako je Korona virus oslabio toliko da se u većem dijelu svijeta ukidaju mjere vanrednog stanja, i život polako vraća u normalu, neke posljedice će ipak ostati. O tome nam govori i Tinder, aplikacija za online upoznavanje, i izvršni direktor ove kompanije Elie Seidman.

Foto: SIPA USA/PA Images

Dolaskom epidemije Korona virusa, definitivno se promijenio način korišćenja mnogih aplikacija i softvera. Neki su preko noći postali planetarno popularni, kao na primjer Zoom i Microsoft Teams, a neke su poput Tindera doživjele potpuno nov doživljaj korišćenja. S jedne strane, broj korisnika je u porastu, a ovome ide u prilog da je na dan 29. marta ukupno izvršeno oko 3 milijarde tzv. swipe-ova, što je najveći broj u jednom danu od kada ova aplikacija postoji. Samo u Velikoj Britaniji, dnevna komunikacija između korisnika porasla je za oko 12% između sredine februara i kraja marta.

Podaci jasno pokazuju da je aplikacija sve popularnija, međutim ono što zabrinjava jeste sve veća nezaposlenost i manjak novca koji cirkuliše. Iako je Tinder preuzet više od 340 miliona puta od njegovog lansiranja 2012. godine, prihodi im dolaze od svega 6 miliona korisnika koji koriste premium usluge. Tu se primjećuje pad, i to je ono što zabrinjava.

Ostaje da se prati da li će onlajn upoznavanje i u budućnosti imati porast, s obzirom da nas čeka nova era u našim životima, i da će se sve više ljudi oslanjati na online komunikaciju umjesto na živi susret. S tim u vezi, Tinder planira da u junu pusti novu opciju video chata u svojoj aplikaciji.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve