TikTok je prešao cifru od 1,5 milijardi preuzimanja širom svijeta putem App Store-a i Google Play-a, navodi se u četvrtak u izvještaju kompanije Sensor Tower.

Foto: Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images

Društvena mreža i aplikacija za pravljenje kratkih video zapisa trenutno je treća aplikacija po preuzimanju ove godine (a da ne spada u gejming sektor), nakon WhatsApp-a koji se nalazi na prvom mjestu i Messenger-a koji je na drugom, saopštila je kompanija. Facebook i Instagram nalaze se na četvrtom i petom mjestu, navodi se u istraživanju.

Do sada je u 2019. godini TikTok imao 614 miliona preuzimanja, što je 6% više nego u istom periodu prošle godine, pokazalo je istraživanje. Aplikacija je u februaru prešla prag od milijardu preuzimanja.

Sa brojem preuzimanja u svetu vodi Indija, sa nešto više od 466 miliona onih koji su skinuli TikTok iz App Store-a i Google Play-a, navodi se u izvještaju. Kina je na drugom mjestu po broju preuzimanja, sa preko 173 miliona, mada taj broj ne uključuje instalacije iz nezavisnih Android prodavnica, kaže Sensor Tower. SAD su na trećem mjestu sa nešto više od 123 miliona preuzimanja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve