Nedavno se došlo do to podataka da je inženjer iz kompanije Apple, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u martu 2018. godine, prije nesrećnog događaja više puta prijavljivao probleme sa Autopilot funkcijom u svom Tesla vozilu.

Ilustracija

Walter Huang je prije nesreće kompaniju obavijestio o tome da je vozilo skretalo sa puta, a porodica je nakon nesreće više puta govorila o problemima sa Autopilot-om, najviše zbog toga što se Huang više puta žalio, ali niko iz kompanije Tesla nije uspio da riješi problem.

Kompanija je potvrdila da je Autopilot bio u funkciji u vrijeme nesreće, ali se tom prilikom istaklo i da je vozač više puta dobio upozorenje da vrati ruke na volan, pa se pretpostavlja da je tokom vožnje bilo i drugih problema.

Porodica je nakon nesreće tužila kompaniju, uz obrazloženje da je ModelX kojim je Huang upravljao bio defektan, a tokom istrage je utvrđeno da se automobil ubrzao prije nego što je udario u zaštitnu ogradu na auto-putu, te da vozač nije držao ruke na volanu šest sekundi prije nesreće.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve