Tri mjeseca od kada je Spotify proslavio 100 miliona premijum korisnika, platforma je dobila još osam miliona onih koji za usluge plaćaju. To je još jedan znak da servis za emitovanje muzike ide naprijed i da se radi o zdravom poslovanju, a kada su prihodi u pitanju kompanija je objavila da se sa 217 miliona, koliko je zarađeno u istom periodu prošle godine, popela na 232, piše PC Press.

Ilustrativna fotografija (Foto: Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Novom razvoju događaja doprinijeli su i proizvodi poput Spotify Lite, koji je tokom posljednjeg kvartala lansiran u 36 zemalja sa mahom lošom internet konekcijom. Tu je i Spotify Stations, koji na platformu donosi radio iskustvo, a kompanija najavljuje i „nove eksperimente“ u bliskoj budućnosti. Preko 108 miliona premijum korisnika je već veliki uspjeh, ali se u kompaniji brinu da nijesu dovoljno blizu planiranom cilju od 110 miliona. Kompanija je ostvarila dobit od ukupno 1,8 milijardi dolara, od čega 1,6 milijardi dolazi od premijum pretplatnika, te 200 miliona od reklama. Ističe se da je ulaganje u podcast uticalo na povećane prihode od marketinga, pa se očekuje da ovaj način oglašavanja postane jedan od glavnih donosilaca prihoda do kraja 2020. godine.

U kompaniji se planira da se broj korisnika do kraja sljedećeg kvartala popne do 245 miliona, te na 265 miliona do kraja godine, i da se broj premijum korisnika do kraja četvrtog kvartala poveća na 125 miliona. Eksperti ističu da to i dalje neće donijeti „pristojan profit“, što znači da će kompanija i dalje morati da ulaže velike napore, a kako bi došla do cifre koja se poštuje u poslovnom svijetu.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments