PlayStation 4 je postala druga Sony konzola po broju prodatih primjeraka, prestigavši originalni PlayStation, koji je prodat u 102.5 miliona primeraka. Sony je objavio da je u ovom kvartalu prodao 2.8 miliona PS4 konzole (uključujući i PS4 Pro), što u ukupnom broju iznosi 102.8 miliona primjeraka. Ipak, prvo mjesto za sada ostaje nedostižno, a drži ga PS2 sa 155 miliona primjeraka. PS3 je najlošije rangirana, sa 87.4 miliona prodatih primeraka.

Foto: Engadget

To se može zaključiti i po konstantnom opadanju broja prodatih primjeraka, što je siguran pokazatelj da se PlayStation 4 polako ali sigurno bliži kraju svog životnog ciklusa. Takođe, i profit koji Sony ostvaruje od ove konzole je u padu i on je za 17 procenata manji nego prošle godine. Sony očekuje da će na kraju godine prodaja PS4 biti za 1.5 miliona primjeraka manja od prvobitno procijenjene.

Očekuje se da ni sezona praznika neće biti toliko dobra kao prethodna, s obzirom da je Sony najavio PS5 za prazničnu sezonu 2020. godine. Kompanija procjenjuje da će ove godine fokus biti na kupovini PS4 igara, a ne na samim konzolama, s obzirom da će PS4 igre biti kompatibilne sa budućom PS5 konzolom.

Komentari

avatar